Найсмачніша риба в томатному соусі: саме те, що потрібно для легкого обіду

Читать на русском
Автор
1082
Риба з овочами в томатному соусі – чудовий і швидкий обід Новина оновлена 15 вересня 2022, 09:42
Риба з овочами в томатному соусі – чудовий і швидкий обід. Фото pinterest.com

Риба готується швидко і чудово поєднується з овочами.

Любителі риби можуть побалувати себе смачними рибними рецептами. Нещодавно "Телеграф" розповідав, як приготувати пісний рибний суп із морепродуктами на іспанський манер.

А ось приготовлений у томаті мінтай, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, чудово підходить під різноманітний гарнір — рис, картоплю, овочі або просто зі скибочками хліба. Не переживайте, у томаті навіть суха і заморожена риба пропарюється, просочується овочевим ароматом і стає смачною та м’якою. Готується такий обід просто та доволі швидко.

Інгредієнти:

  • філе мінтаю,
  • цибуля,
  • морква,
  • часник,
  • томатна паста,
  • лимонний сік,
  • паніровка,
  • сіль,
  • перець,
  • цукор,
  • окроп.

Приготування:

  1. Поріжте цибулю невеликими кубиками.
  2. Моркву натріть на великій тертці.
  3. Часник дрібно поріжте або пропустіть через часничницю.
  4. Філе мінтаю поріжте великими шматочками, посипте сіллю, перцем і полийте лимонним соком.
  5. Обваляйте рибу в паніровці та обсмажте з усіх боків до золотої скоринки приблизно 5 хвилин.
  6. В іншій каструльці або сотейнику обсмажте цибулю до м’якості.
  7. Томатну пасту розведіть з окропом та цукром.
  8. Перекладіть обсмажену рибу в цибулю. Зверху посипте морквою та часником. Залийте томатною підливою та тушкуйте все протягом 5 хвилин.
  9. Потім акуратно перемішайте, при необхідності додайте ще окріп, посоліть за смаком і тушкуйте ще 10 хвилин.

Смачного!

Раніше "Телеграф" ділився рецептом запечених фаршированих човників із баклажанів, які самі пливуть до рота. Також дізнайтеся, як приготувати смачний соус зі слив для м’яса та риби.