Як приготувати ідеальний холодець: секрети прозорої та наваристої страви

Читать на русском
Автор
9207
Як приготувати прозорий холодець
Як приготувати прозорий холодець

Холодець — це досить складна страва.

Приготувати холодець, щоб він виглядав прозорим і апетитним — справа не з найлегших, проте можливих, якщо знати кілька маленьких секретів. Варто зазначити, що помилку можна зробити на будь-якій стадії приготування, тому варто бути гранично уважними.

Як повідомляє belnovosti, часто холодець виходить каламутним, та й його смак не виправдовує всі очікування. Щоб уникнути подібних конфузів, і в результаті отримати смачну та прозору страву — потрібно дотримуватися 5 корисних рекомендацій.

Як приготувати ідеальний холодець

  • Попереднє замочування м’яса — перед приготуванням бажано потримати м’ясо в холодній воді від чотирьох до шести годин.
  • Заміна води після того, як вода з м’ясом почала вирувати, рідину потрібно замінити, а м’ясо потрібно промити.
  • Слабкий вогонь — не можна допускати, щоб вода в каструлі постійно вирувала. Каструля з майбутнім холодцем має стояти на слабкому вогні.
  • Вчасно додати сіль — солити холодець потрібно не спочатку, а в середині його приготування.
  • Проціджування бульйону — рідину, що вийшла, потрібно процідити через кілька шарів марлі. І цією "водичкою" вже заливати м’ясо, яке потрібно розкласти за формами.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати легкий літній салат. Головні інгредієнти – сезонні овочі. Рецепт здивує простотою.

А також ми ділилися секретами приготування ідеального фаршированого перцю. Щоб страва вийшла надзвичайно смачною, потрібно додати один продукт.