Яскравий маринований перець у банках: найпростіший рецепт на зиму

Читать на русском
Автор
6550
Маринований перець
Маринований перець. Фото pinterest.com

Радимо закатати болгарський перець у маринованому вигляді – це чудова закуска.

Сезон заготовок на зиму в розпалі. Те, що зараз готується нескладно, здається доступним і коштує недорого, взимку стане справжніми ласощами.

Наприклад, болгарський перець на зимовому столі виглядатиме яскраво та святково. Ніжний маринад надає пікантного смаку цьому овочу, а теплова обробка допоможе шкірці легко відокремлюватися. "Телеграф" знайшов напрочуд простий і швидкий рецепт цієї овочевої закуски, що навіть не вимагає стерилізації.

Як замаринувати болгарський перець

Інгредієнти:

  • 3 кг болгарського перцю,
  • 2,5 л маринаду,

для маринаду з розрахунку на 1 л води:

  • 1 ст. ложка солі,
  • 1 склянка цукру,
  • 5 горошин чорного перцю,
  • 2 бутони гвоздики,

на 1-літрову банку:

  • 1 ст. ложка рослинної олії,
  • 2 ст. ложки 9% столового оцту.

Приготування:

  1. Добре помийте перець, видаліть плодоніжку, очистіть від насіння і поріжте шматочками.
  2. Перець перекладіть у каструлю і залийте окропом, щоб він повністю покрив перець.
  3. Накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин, щоб перець пом’якшав і його було легше розкласти по банках.
  4. Приготуйте маринад. У потрібну кількість води, дотримуючись пропорцій, додайте цукор, сіль та спеції. Доведіть до кипіння та варіть 3 хвилини.
  5. Перець розкладіть у підготовлені простерилізовані банки.
  6. Також у кожну банку налийте олію та оцет.
  7. Залийте перець маринадом до верху банки.
  8. Закатайте банки, переверніть їх догори дном, укутайте ковдрою і залиште до охолодження.

Смачного!

Раніше "Телеграф" ділився рецептом маринованих кабачків на зиму, за яким кабачки виходять ароматними та з хрусткою скоринкою. Також дізнайтеся, як закатати помідори із виноградом на зиму.