Коли класичний рецепт набрид: як приготувати смачну квашену капусту з часником і перцем

Читать на русском
Автор
10773
Рецепт квашеної капусти з часником
Рецепт квашеної капусти з часником

Рецепт розрахований на 3-літрову банку капусти.

Сезон збирання врожаю капусти в самому розпалі, а це означає, що настав час думати, куди її подіти. "Телеграф" вже розповідав, що можна приготувати смачну тушковану капусту, яка стане чудовим інгредієнтом для пиріжків або вареників, а тепер ми пропонуємо вам випробувати новий рецепт квашеної капусти — фінською.

Квашена капуста по-фінськи: рецепт

Інгредієнти:

  • 5 склянок води (200 гр);
  • 150 гр цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 150 гр. рослинної олії;
  • 150 г оцту (9%);
  • капуста білокачанна приблизно 2 головки, морква, часник та перець горошком.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку приготуйте розсіл. Для цього змішайте всі рідкі інгредієнти із сіллю та цукром і доведіть до кипіння.
  2. Після цього натріть на тертці моркву, почистьте і подрібніть часник. Капусту наріжте квадратиками приблизно 5 на 5 див.
  3. Складіть капусту в банку, укладаючи її шарами, і перекладаючи сумішшю з часнику, перцю та тертої моркви. Останній шар має бути з капусти.
  4. Після влийте в банку гарячий розсіл і поставте банку на ніч у тепле місце. На ранок салат переставте в холодильник, і надвечір капуста по-фінськи буде готова.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом маринованих кабачків на зиму, за яким кабачки виходять ароматними та з хрусткою скоринкою. Також спробуйте консервовані помідори з виноградом на зиму.