Лазанья болоньєзе: рецепт напрочуд смачного обіду

Читать на русском
Автор
1188
Лазанья на обід
Лазанья на обід. Фото Unsplash.com

Спробуйте чудове поєднання соусів італійської кухні.

Хочете урізноманітнити звичну українську кухню та приготувати на обід щось заморське, смачне та оригінальне?

"Телеграф" пропонує вам поринути в особливості італійської кухні і зробити лазанью. Це чудове сполучення різних начинок, болоньєзе та бешамель, об’єднаних в одній тарілці за допомогою найтонших листів із тіста.

Як приготувати лазанью

Інгредієнти:

  • листи пасти для лазаньї,

для соусу Болоньєзе:

  • яловичий фарш — 280 г,
  • морква – 1 шт.,
  • цибуля – 2 шт.,
  • спеції: розмарин, орегано, базилік – за смаком,
  • томатний соус – 500 мл,
  • вода – 400 мл,
  • сіль — щіпка,

для соусу Бешамель:

  • молоко – 500 мл,
  • вершкове масло – 3 ст. ложки,
  • борошно — 3 ст. ложки,
  • сир – 100 г,
  • сіль — щіпка,

Приготування:

  1. Дрібно поріжте цибулю та моркву.
  2. Обсмажте овочі на сковороді в олії.
  3. Додайте фарш, перемішайте і обсмажте до готовності.
  4. Додайте томатний соус або протерті помідори, воду, спеції, посоліть і уварюйте соус на слабкому вогні 40-60 хвилин. За потреби додайте ще воду.
  5. Приготуйте бешамель, для чого на повільному вогні розтопіть вершкове масло, додайте в каструлю борошно і перемішайте.
  6. Влийте половину всього молока і знову перемішайте, а коли маса загусне, додайте решту молока і уваріть соус густої консистенції і трохи посоліть.
  7. У формі для випікання зберіть лазанью: полийте шаром соусу бешамель, викладіть листи пасти, потім — соус болоньєзе, далі — бешамель і повторіть у такій послідовності 2-3 рази.
  8. Зверху посипте лазанью тертим сиром.
  9. Відправте лазанню у розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин.
  10. Готову лазіння поріжте порційно і подавайте гарячою.

Смачного!

Раніше "Телеграф" публікував рецепт італійської вершкової пасти з курячим філе на обід. Також читайте класичний рецепт курячого плову.