До м’яса, риби, піци та бутербродів: як легко закрити на зиму універсальний смачний соус
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1431
![Пряний сливовий соус](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/37/b6b79c1e-9ddbc10bf86689ee05ca8a8c247e337a.jpeg?v=5466_1)
Цей сливовий соус смачніший за домашній кетчуп
Запастися на сезон морозів можна не лише домашнім кетчупом або аджикою з незвичайним інгредієнтом, а й смачним сливовим соусом. Він підійде практично до будь-якої страви, особливо гармонує з м’ясом, рибою, піцею та бутербродами. Його кисло-солодкий і водночас гострий смак приємно вас здивує.
Рецептом смачного соусу зі слив на зиму ділиться кулінарний ютуб-блог "Класична кухня". Ця закрутка універсальна у використанні, хоча готується досить легко. Та й потрібні найдоступніші продукти. Цей соус виходить в’язким, густим, як кетчуп (і навіть краще).
Складові:
- сливи – 2,5 кг
- цукор — 300-400 г
- каррі — 5 ч. л.
- часник мелений – 1 ч. л. або 4-5 зубків подрібнених
- лимонна кислота – 1 ч. л.
- чорний перець – 1 ч. л.
- перець червоний – 1 ч. л.
- сіль – 1 ст. л. з гіркою
- вода – 50 мл
- оцет яблучний – 1 ст. л. (можна звичайний 9%)
Спосіб приготування:
- Помити сливи, видалити кісточки, якщо кісточки не видаляються, можна варити з кісточками. Залити воду та поставити на вогонь для закипання. Кип’ятити 15 хвилин.
- Збити блендером до однорідної маси. Якщо з кісточками перетерти через сито.
- Додати цукор, спеції і варити 15 хвилин до закипання. Наприкінці додати оцет.
- Розлити по стерильних банках і герметично закрутити. Не перевертати.
Раніше "Телеграф" писав, що додати до маринованих огірків, щоб вони вийшли смачніше. А також ми ділилися рецептом смачної та ситної м’ясної закрутки, без якої просто не обійтися цієї зими.