До м’яса, риби, піци та бутербродів: як легко закрити на зиму універсальний смачний соус

Читать на русском
Автор
1431
Пряний сливовий соус
Пряний сливовий соус. Фото shutterstock.com

Цей сливовий соус смачніший за домашній кетчуп

Запастися на сезон морозів можна не лише домашнім кетчупом або аджикою з незвичайним інгредієнтом, а й смачним сливовим соусом. Він підійде практично до будь-якої страви, особливо гармонує з м’ясом, рибою, піцею та бутербродами. Його кисло-солодкий і водночас гострий смак приємно вас здивує.

Рецептом смачного соусу зі слив на зиму ділиться кулінарний ютуб-блог "Класична кухня". Ця закрутка універсальна у використанні, хоча готується досить легко. Та й потрібні найдоступніші продукти. Цей соус виходить в’язким, густим, як кетчуп (і навіть краще).

Складові:

  • сливи – 2,5 кг
  • цукор — 300-400 г
  • каррі — 5 ч. л.
  • часник мелений – 1 ч. л. або 4-5 зубків подрібнених
  • лимонна кислота – 1 ч. л.
  • чорний перець – 1 ч. л.
  • перець червоний – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ст. л. з гіркою
  • вода – 50 мл
  • оцет яблучний – 1 ст. л. (можна звичайний 9%)

Спосіб приготування:

  1. Помити сливи, видалити кісточки, якщо кісточки не видаляються, можна варити з кісточками. Залити воду та поставити на вогонь для закипання. Кип’ятити 15 хвилин.
  2. Збити блендером до однорідної маси. Якщо з кісточками перетерти через сито.
  3. Додати цукор, спеції і варити 15 хвилин до закипання. Наприкінці додати оцет.
  4. Розлити по стерильних банках і герметично закрутити. Не перевертати.

Раніше "Телеграф" писав, що додати до маринованих огірків, щоб вони вийшли смачніше. А також ми ділилися рецептом смачної та ситної м’ясної закрутки, без якої просто не обійтися цієї зими.