Золоте молоко і не тільки: п’ять напоїв, щоб зігрітися взимку

Читать на русском
Автор
3266
Гарячий шоколад не тільки смачний, а й зігріває Новина оновлена 18 жовтня 2022, 11:04
Гарячий шоколад не тільки смачний, а й зігріває

Частина напоїв вимагає приготування, а частина робиться за пару рухів

У холодну погоду не варто зловживати алкогольними напоями – замість зігрівання вони дають лише нетривалий ефект. Незважаючи на нібито "градусність" вони можуть призвести до ще більшого переохолодження. Хороший ефект мають низку інших напоїв, у яких не краплі алкоголю, але багато корисних властивостей.

"Телеграф" зібрав для вас п’ять смачних та корисних зимових напоїв. Вони не лише допоможуть зберегти тепло організму, а й наситить його вітамінами.

Чай із травами

Один із способів зігрітися і не переборщити з кофеїном – замінити звичайний чай на трав’яний. Їх можна змішати самому із трав або купити готові варіанти. Є багато чаїв, які приносять користь — ромашковий, імбирний, із лемонграсом. Незвичайний варіант — чай тулсі. Його ще називають чай зі священного базиліка — жителі Індії вважають, що він допомагає полегшити симптоми застуди та зняти стрес.

Вода з лимоном

Коли всі види чаю вже набридли, на допомогу приходить звичайна гаряча вода з лимоном. Вважається, що пити такий напій корисно для шкіри та імунітету. Деякі люди починають із нього свій день.

Мексиканський гарячий шоколад

Гарячий шоколад може бути дуже цікавим, особливо якщо в ньому перець чилі. Для приготування знадобляться:

  • 500 мл незбираного молока
  • 2 палички кориці
  • 2 столові ложки темного какао-порошку
  • ½ чайної ложки ванільного екстракту
  • ¼ чайної ложки порошку чилі
  • 2 ст л коричневого цукру

Щоб приготувати такий шоколад, молоко наливають у каструлю, додають корицю та близько 5 хвилин варять на середньому вогні. Уникайте закипання. Корицю дістають, додають цукор, чилі, какао, ваніль. Знімають з вогню і збивають доки суміш не стане однорідною та повітряною.

Золоте молоко

Молоко з куркумою вважається хорошим домашнім засобом від застуди. Прийшло воно з Індії і особливе тим, що його можуть зробити і вегани, і ті, хто п’є молоко. Коров’яче молоко у рецепті можна замінити рослинним. Вчені з’ясували, що золоте молоко або "хали дуд" дуже корисно як джерело поживних речовин. Для напою потрібно

  • ¼ чайної ложки меленої куркуми або до смаку
  • ¼ чайної ложки меленого кардамону
  • ⅛ чайної ложки меленого чорного перцю
  • 1 щіпка меленого імбиру
  • 1 щіпка меленої гвоздики
  • 1 щіпка меленого запашного перцю
  • 1 склянка молока
  • ¾ чайної ложки меду або за смаком
  • ⅛ чайної ложки ванільного екстракту

Куркуму, кардамон, чорний перець, імбир, гвоздику та запашний перець змішують у невеликій мисці. У цей час нагрівають молоко в невеликій каструлі на повільному вогні та розчиняють там мед та ваніль. Чайну ложку суміші спецій збивають із молоком і варять на слабкому вогні до трьох хвилин. Перед подачею процідити.

Молоко з куркумою
Молоко з куркумою виходить дуже сонячним.

Мигдальне молоко

Подрібнений мигдаль додають у теплу воду та варять деякий час, щоб приготувати цей напій. До нього також додають кардамон, шафран і цукор, але без останнього інгредієнта воно корисніше. Мигдаль багатий вітаміном Е, калієм, магнієм та іншими необхідними поживними речовинами.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використовувати підручні засоби, щоб не замерзнути взимку та навіщо мазати ноги тваринам вазеліном. Щоб не замерзати є навіть свої правила щодо підбору одягу.