Як випекти хліб без борошна та дріжджів: рецепт, який врятує при надзвичайній ситуації

Читать на русском
Автор
36213
Як випекти хліб без важливих для випічки інгредієнтів
Як випекти хліб без важливих для випічки інгредієнтів. Фото freepik.com

Пропонуємо простий рецепт хліба, який можна приготувати без важливих інгредієнтів

Як спекти хліб у складних умовах? Питання, яким задаються зараз більшість українців, тим паче воно актуальне в той час, коли росія знову масовано обстрілює ракетами українські міста. Також, на жаль, є тенденція до подорожчання цін на хлібобулочні продукти.

"Телеграф" публікує рецепт хліба, який можна зробити без важливих інгредієнтів, які можуть не опинитись у вас під руками.

Як спекти хліб без борошна та дріжджів

Інгредієнти:

  • вівсяні висівки 6 ст.л.
  • житні висівки 3 ст.л.
  • рисові висівки 3 ст.л.
  • кефір (або схоже, йогурт, квасне молоко тощо) 200 мл
  • яйця 2 шт.
  • насіння льону 1 ст.л. (можна покласти, якщо є)
  • сіль 1 г
  • розпушувач тіста або сода 5 г
  • олія для змащення форми

Приготування:

  1. Увімкнути духовку на 190-200°C.
  2. Перемішати у великій мисці кефір та яйця. Збити.
  3. Додати висівки у будь-яких пропорціях, можна брати, все, що є. Додати дрібку солі, а також розпушувач тіста або соду.
  4. Якщо завалялись, то можна додати спеції та насіння льону. Добре перемішати. Тісто вийде густим та пластичним, але не сухим.
  5. Викласти тісто у форму, змащену олією. Випікати хліб потрібно у добре розігрітій духовці при 190°C приблизно 40-45 хв.

Раніше "Телеграф" писав, як зберегти хліб свіжим. Головна річ, яка вам знадобиться, це бавовняний мішечок.