Ідеально гармонує з млинцями: рецепт дивовижного джему на зиму із найпростіших продуктів

Читать на русском
Автор
1394
Домашній джем краще за всякі магазинні топпінги
Домашній джем краще за всякі магазинні топпінги. Фото agrognom.ru

Готується дуже просто і добре зберігається

Джем – чудова альтернатива варенню на зиму. Його можна зробити з різних ягід або фруктів, наприклад, навіть без загусників легко приготувати виноградний джем або солодку закрутку з персиків. Дивовижний джем також виходить із доступних сезонних плодів – яблук та слив. Цей джем у міру солодкий із приємною кислинкою.

Рецептом сливово-яблучного джему поділився кулінарний ютуб-канал "На здоров’я". Готується така солодка закрутка досить просто. Рівень цукру та консистенцію можна регулювати на свій смак. Сливово-яблучний джем добре підходить до хліба, печива, тістечок, пирога, морозива та млинців.

Складові:

  • сливи – 0,5 кг
  • яблука – 0,5 кг
  • цукор – 300 г -1 кг
  • сік 1/2 лимона
  • вода – 100-150мл

Спосіб приготування:

  1. Помити плоди, очистити від кісточок та насіння. Нарізати та помістити в каструлю. Додати цукор, воду, включити середній вогонь та варити, періодично помішуючи, близько 10-15 хвилин, щоб плоди розварилися.
  2. Дати джему охолонути і подрібнити блендером, додати лимонний сік і перемішати.
  3. Знову поставити на вогонь. З моменту закипання його можна розливати по простерилізованих банках вже через 5 хвилин. Щоб отримати густіший джем, поваріть його довше.
  4. Закрити простерилізованими кришками і поставити вгору дном, перевернути.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом простої заготівлі малини на зиму. А також ми писали, як приготувати ідеальне по солодощам та кислоті варення.