Краще майонезу та магазинних соусів: два смачнющі рецепти намазок, які готуються за 5 хвилин

Читать на русском
Автор
4970
Намазки ідеально підійдуть до тостів або лавашу
Намазки ідеально підійдуть до тостів або лавашу. Фото Колаж "Телеграфу"

Такі намазки дуже виручать, коли до будинку несподівано завітали гості

Якщо не бажаєте купувати в магазині різні соуси та намазки для тостів, то зробіть їх самі. Закуска підійде для сніданку або доповнить стіл, коли раптом прийшли гості. Соуси будуть не тільки смачними, а й менш шкідливими, ніж магазинні аналоги, адже ви додасте перевірені інгредієнти, як і у випадку з домашнім майонезом.

Простими рецептами намазок ділиться фудблог dribka.soli в Instagram. На приготування піде 5 хвилин. Пастоподібні намазки ідеально підійдуть для приготування канапе, бутербродів і тостів. Також можете просто занурити в соус шматочок хліба – смак вас приємно здивує

Як зробити смачні намазки на хліб за 5 хвилин

Рецепт намазки з авокадо:

  • Взяти 150 г авокадо (наприклад, три дуже стиглі хааси), 75 г сиру фета, близько 40-50 мл 30-відсоткових вершків. Збити блендером до однорідності та потрібної текстури.
  • Якщо авокадо досить м’яке і ви не пошкодували вершків, то на вигляд буде, як підтоплене морозиво.

Рецепт намазки із сиром:

  • Взяти 100 г сиру фета та 100 мл вершків. Збиваємо кілька хвилин.
  • Топимо 2-3 ст. ложки меду (якщо вже рідкий – пропускаємо цей крок), додаємо ложку лимонного соку та якусь гостру спецію, наприклад, пластівці чилі.
  • Посипаємо підсушеними подрібненими горіхами.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко приготувати піцу-п’ятихвилинку – ця закуска підійде на всі випадки життя. А також ми ділилися рецептом дуже смачного соусу до м’яса із найдоступніших продуктів.