Секрет ідеального холодця всього в одному інгредієнті: рецепт смачної страви, як у бабусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 128318
![Як приготувати ідеальний холодець](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/e0/028627dd-a538610b8d30abc7fb42cc04c1363e02.jpg?v=7522_1)
Холодець — це одна з найпопулярніших страв новорічного та різдвяного застілля
Приготувати ідеальний холодець, та ще й щоб він був прозорим як сльоза — складно, але можливо. Щоб досягти такого результату, важливо дотримуватися рецепту, і не завадить мати в потайничку кілька секретів, які також краще не ігнорувати в процесі.
Наприклад, багато хто забуває про один досить маленький, але дуже важливий інгредієнт, який робить холодець набагато смачнішим, пише портал "Смачно+". Щоб приготувати найсмачніше "м’ясне желе", не слід забувати про лавровий лист.
Інгредієнти:
- яловичина, 1 кг;
- свинячі ніжки, 700 г;
- морква, 3 шт.;
- цибуля ріпчаста з лушпинням, 1 шт.;
- стебла селери, 2 шт.;
- перець горошок, 10 шт.;
- лавровий лист, 3-4 шт.;
- часник, 5 зуб.;
- вода, 1,7 л;
- сіль|соль|, 1,5 ст. л.;
- чорний перець, 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Для початку промийте свинячі ніжки, м’ясо та овочі. Перемістіть все у велику каструлю, додайте перець горошком та лавровий лист.
- Води налийте стільки, щоб вона покривала м’ясо на три-чотири сантиметри. Після того, як все закипить, зніміть піну і залиште варитися на помірному вогні чотири години.
- Після цього виймайте овочі, додайте чорний перець, сіль, часник і проваріть протягом 20 хвилин. Потім можна братися за м’ясо. Остудіть його і відокремте всі кісточки. Наріжте м'якуш і процідіть бульйон.
- Дно форми прикрасьте зеленню та вареною морквою, потім розподіліть м’ясо і залийте бульйоном. Відправте в холодильник на 10:00.
А також ми ділилися секретами приготування ідеального фаршированого перцю. Щоб страва вийшла надзвичайно смачною, потрібно додати один продукт.