Секрет ідеального холодця всього в одному інгредієнті: рецепт смачної страви, як у бабусі

Читать на русском
Автор
128318
Як приготувати ідеальний холодець
Як приготувати ідеальний холодець. Фото pinterest.com

Холодець — це одна з найпопулярніших страв новорічного та різдвяного застілля

Приготувати ідеальний холодець, та ще й щоб він був прозорим як сльоза — складно, але можливо. Щоб досягти такого результату, важливо дотримуватися рецепту, і не завадить мати в потайничку кілька секретів, які також краще не ігнорувати в процесі.

Наприклад, багато хто забуває про один досить маленький, але дуже важливий інгредієнт, який робить холодець набагато смачнішим, пише портал "Смачно+". Щоб приготувати найсмачніше "м’ясне желе", не слід забувати про лавровий лист.

Інгредієнти:

  • яловичина, 1 кг;
  • свинячі ніжки, 700 г;
  • морква, 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста з лушпинням, 1 шт.;
  • стебла селери, 2 шт.;
  • перець горошок, 10 шт.;
  • лавровий лист, 3-4 шт.;
  • часник, 5 зуб.;
  • вода, 1,7 л;
  • сіль|соль|, 1,5 ст. л.;
  • чорний перець, 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Для початку промийте свинячі ніжки, м’ясо та овочі. Перемістіть все у велику каструлю, додайте перець горошком та лавровий лист.
  2. Води налийте стільки, щоб вона покривала м’ясо на три-чотири сантиметри. Після того, як все закипить, зніміть піну і залиште варитися на помірному вогні чотири години.
  3. Після цього виймайте овочі, додайте чорний перець, сіль, часник і проваріть протягом 20 хвилин. Потім можна братися за м’ясо. Остудіть його і відокремте всі кісточки. Наріжте м'якуш і процідіть бульйон.
  4. Дно форми прикрасьте зеленню та вареною морквою, потім розподіліть м’ясо і залийте бульйоном. Відправте в холодильник на 10:00.

А також ми ділилися секретами приготування ідеального фаршированого перцю. Щоб страва вийшла надзвичайно смачною, потрібно додати один продукт.