Цей десерт готують на Різдво італійці: незвичайний рецепт шоколадної салямі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 35972
![Шоколадна салямі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/4f/098e857c-1144b56d5f2b2652e6c620e68ae3d4f5.jpg?v=3624_1)
Плюс цього десерту в тому, що він не потребує випікання
Якщо хочеться приготувати смачний десерт, але не витрачати час на духовку, то є чудова ідея – шоколадна салямі, яку люблять готувати на Різдво в Італії. Чимось солодка "ковбаса" нагадує наші улюблені багатьма тістечка "Картопля".
Рецепт шоколадного десерту салямі публікує шефкухарка Валя Саєнко в Instagram. Бонус у тому, що вам не потрібна духовка, можна обійтися і без ножа. Для начинки можна брати будь-що: горіхи, сухофрукти, цукати, кокосову стружку. А деякі ще додають кілька крапель міцного алкоголю (рома чи коньяку).
Складові:
- Шоколад чорний – 120 г
- Вершкове масло – 30 г
- Вершки жирні – 60 г
- Печиво – 120 г
- Горішки – 50 г
- Сухофрукти – 100 г
Спосіб приготування:
- Печиво подрібнюємо. Можна за допомогою качалки. Вам не потрібна однорідна крихта. Добре, якщо вона вийде різна, але не дуже велика.
- Сухофрукти заливаємо окропом, щоб продезінфікувати. Потім висушуємо паперовим рушником. Якщо берете інжир та курагу, потрібно їх нарізати.
- Горішки подрібнюємо.
- Змішуємо печиво, сухофрукти та горіхи.
- Нагріваємо (але не доводимо до кипіння) вершки. Додаємо вершкове масло та шоколад. Перемішуємо до однорідності. Все має розтопитися. Додаємо шоколадну масу до сухих інгредієнтів, добре все вимішуємо.
- На стіл із харчовою плівкою викладаємо масу і загортаємо в ковбаску. Кінці закручуємо міцно і формуємо. Кладемо в холодильник і чекаємо на 3-4 години.
- Ковбаску обсипаємо цукровою пудрою чи какао.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачного згущеного молока. А також ми писали, як без зайвого клопоту приготувати святковий медовик.