Чому квашена капуста темніє: що робити, щоб урятувати свої заготовки

Читать на русском
Автор
1108
Що робити, щоб капуста не темніла після закваски
Що робити, щоб капуста не темніла після закваски. Фото скриншот Youtube

Проблема потемніння овочів криється в процесі готування

Скільки домогосподарок, стільки і рецептів квашеної капусти, проте кожна з них хоч раз, але стикалася з проблемою, що її закуска потемніла. Чому так відбувається читайте далі.

Виявляє, вплинути цього можуть різні чинники, наприклад через окислення повітрям, якщо у місткості недостатньо розсолу. Тому при готуванні капусти слід звертати увагу на такі особливості, пише Ukr.Media.

Чому темніє квашена капуста

  • Перше — через високу температуру бродіння. Найкраще готувати закатування при температурі не вище 20 градусів, а також важливо стежити за рівномірним розподілом солі та її видом. Найкраще використовувати просту кухонну сіль без добавок. Щобільше, саме вони можуть стати причиною зміни кольору.
  • Друге — капуста може потемніти, якщо готувати її в металевій каструлі, в якій усередині є подряпини. Тому капусту краще квасити у скляних тарах.
  • Крім цього капуста може потемніти через велику кількість моркви.
  • Також будьте обережнішими, адже однією з причин є початок процесів гниття, а така закуска може бути небезпечною для здоров’я.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачної маринованої цвітної капусти, яку можна їсти вже через день після приготування.