Що приготувати замість набридлої баклажанної ікри: рецепт грибної закуски з часником

Читать на русском
Автор
771
Ікра з глив з часником — простий рецепт
Ікра з глив з часником — простий рецепт. Фото povar

Грибну ікру варто подавати в охолодженому вигляді на шматочку хліба

Овочева баклажанна ікра хоч і популярна в українців, проте з кожним роком її присутність на столі вже не дуже тішить. Врятувати ситуацію можна, приготувавши одну з улюблених страв багатьох шанувальників грибів.

Що для цього потрібно? Звичайно ж — це гриби, в рецепті, опублікованому в кулінарному блозі "konservacjya", використовуємо гливи. Для приготування ікри можна використовувати не лише відварені, а й заморожені чи сушені грибочки.

Як приготувати ікру з гливи з часником

Інгредієнти:

  • Гриби (гливи) – 250 г
  • Морква – 2 шт.
  • Червона цибуля шалот – 100 г
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі

Приготування:

  1. Гриби поріжте дрібними часточками. Червону цибулю шалот наріжте півкільцями. Моркву натріть на великій тертці.
  2. У глибоку сковороду помістіть цибулю, гриби та моркву, не перемішуючи інгредієнти між собою. Залийте продукти соняшниковою або оливковою олією. Змішайте інгредієнти, дочекайтеся, поки вони придбають апетитну золоту скоринку і тушкуйте на повільному вогні. Слідкуйте, щоб вони не підгоріли.
  3. Перець чилі та часник подрібніть. Додайте ці інгредієнти до готової страви або використовуйте для прикраси.
  4. Як тільки грибна ікра з гливи з часником повністю буде готова, вийміть її зі сковороди і злийте зайву олію.
  5. За бажанням можете додати до неї подрібнену зелень.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом хріновини з помідорів і хрону. Робити таку гостру закуску просто та швидко.