Не потрібно розкочувати коржі та збивати крем: диво-рецепт медовика без випічки (відео)

Читать на русском
Автор
67489
Смачний торт можна приготувати навіть без духовки
Смачний торт можна приготувати навіть без духовки. Фото BBC Food

Цей чудовий рецепт ви легко приготуєте на сковороді

Не завжди є можливість приготувати випічку в духовці, тому є безліч рецептів десертів без випікання. Навіть улюблений багатьма торт-медовик ви зможете легко зробити, використовуючи лише сковороду. Більш того, вам не доведеться болісно розкочувати коржі, та й крем можна приготувати такий, що не вимагає використання міксера.

Рецепт медовика без випічки публікує фудблогерка kelbas_v у Instagram. Торт виходить дуже смачним, коржі просоченими, а — крем ніжним і повітряним. Для цього приголомшливого десерту запасіться традиційними продуктами, пергаментом і зручною сковородою.

Складові:

  • 120 г меду
  • 1,5 ч. л. соди
  • 150 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 300 г борошна

Крем:

  • 600 г жирної сметани (від 20%)
  • 80-100 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. Кладемо мед у каструлю, на маленькому вогні доводимо майже до кипіння, всипаємо соду і починаємо активно помішувати. Маса піниться і поступово темнітиме, головне, тримати маленький вогонь і помішуватиме мед з содою, поки вони не стануть карамельного кольору, а це приблизно 2 хвилини. Знімаємо карамельну масу з вогню і додаємо вершкове масло, розмішуємо до однорідності, даємо охолонути.
  2. Яйця збити з цукром віночком або міксером 2-3 хвилини. До яєць поступово вливаємо остиглу медово-масляну суміш, перемішуємо, додаємо борошно, перемішуємо. Спочатку тісто буде рідке, але потім почне густіти.
  3. Прогріваємо сковороду і зменшуємо вогонь до середнього, кладемо лист пергаменту, змащуємо його трохи олією, виливаємо на пергамент десь 3-4 ст. л. тіста та розрівнюємо по сковороді. Накриваємо кришкою та печемо приблизно 5-7 хвилин. Відкриваємо кришку і витягаємо корж зі сковороди за краї пергаменту, кладемо на тарілку, за хвилину (як трохи охолоне) беремо пергамент знизу і перевертаємо сирим краєм коржа вниз на сковороду. Пергамент знімаємо, накриваємо кришкою та печемо ще 3 хвилини.
  4. Ложкою змішуємо сметану із цукровою пудрою.
  5. На дно тарілки кладемо трохи крему, зверху – перший корж – крем – корж і так до кінця. Ретельно змастіть верх і боки торта кремом, один корж перетворіть на крихти і посипте медовик.
  6. Відправте на 4-8 годин у холодильник, щоб торт просочився. Коржі добре вбирають крем та вирівняються.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом швидкої піци. Для приготування блюда знадобиться звичайний лаваш.