Рецепт апетитної картоплі з хрусткою скоринкою: простіше нікуди

Читать на русском
Автор
Картопля з хрусткою скоринкою в духовці — рецепт
Картопля з хрусткою скоринкою в духовці — рецепт. Фото pexels.com

З переваг рецепту — картопля чистити не потрібно

Найпопулярніший гарнір, який підходить як для м’яса, так і для риби – це страви з картоплі. Це може бути — "традиційне" пюре, картопляну запіканку з овочами, запечену картоплю з беконом у духовці. Або улюблена багатьма картопля із золотистою скоринкою, яку можна або посмажити на сковороді, або також приготувати в духовці.

Кулінарний блогер по нікому simple.food.pp в Інстаграм поділився рецептом саме такої апетитної картоплі з скоринкою з духовки.

Картопля з хрусткою скоринкою в духовці: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 3 ст. л. яблучного оцту
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • 900 гр маленької картоплі

Для подачі:

  • Сіль та подрібнений свіжий часник

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 °.
  2. У невеликій мисці змішайте оливкову олію, 2 столові ложки оцту, сіль та перець.
  3. Картопля добре вимийте (не очищаючи) і розріжте навпіл. Після цього викладіть на лист, полийте сумішшю і перемішайте.
  4. Укладіть картоплю зрізаною стороною вниз і запікайте до м’якості при проколюванні вилкою ~35-40 хвилин, перемішуючи картоплю двічі або тричі для отримання золотистої скоринки.
  5. Додайте столову ложку оцту, що залишилася, в приготовлену картоплю і перемішайте. Посипте сіллю і за бажанням часником.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачних котлет, як у бабусі. А також ми розповідали, які два інгредієнти додати в процесі смаження до м’яса, щоб воно вийшло соковитим.