Гарбузові, з твердим сиром і маком: топ-5 незвичайних рецептів млинців, які варто приготувати на Масляну 2023

Читать на русском
Автор
9386
Що приготували на Масляну 2023 - рецепти млинців
Що приготували на Масляну 2023 - рецепти млинців. Фото pexels.com

Обов’язково спробуйте приготувати млинці по одному з цих рецептів

Одна з головних традицій на Масляну, яка в 2023 році святкується з 20 по 26 лютого, — це випікати багато млинців. Оскільки святкування відбувається цілий тиждень, будьте готові до того, що млинців треба готувати дуже багато. Так чому б кожного дня не готувати різні варіанти?

"Телеграф" зібрав для вас топ-5 різних, дуже смачних та незвичайних рецептів млинців. Серед них як солодкі, так і солоні варіанти. Всі вони готуються досить просто, тому вийдуть навіть у недосвідчених домогосподарок.

Топ-5 незвичайних рецептів млинців

Млинці з твердим сиром

Рецептом поділилась кулінарний блогер під ніком cook_julija_simonchuk на своїй сторінці в Інстаграм. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 15-17 млинців.

Інгредієнти:

  • молоко — 500 мл;
  • борошно — 200 г;
  • яйця — 2 шт;
  • олія — 4 ст.л;
  • розпушувач — 1 ч.л;
  • цукор — 2 ст.л;
  • сіль — 1 ч.л;
  • сир твердий — 150 г;
  • зелень (кріп) — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Яйця злегка збийте з цукром та сіллю, додайте молоко (трішки тепле), перемішайте до однорідності.
  2. Додайте борошно просіяне з розпушувачем, збийте все блендером до однорідності. Потім додайте олію та натертий на дрібну тертку сир і знову перемішайте все до однорідної консистенції.
  3. Смажимо млинці на сковорідці з обох боків.

Млинці з сиром і зеленню

На їх приготування вам знадобиться 20-25 хвилин, відмічає блогер під ніком anny.cooking в Інстаграм. А з вказаної кількості продуктів виходить 15-16 млинців, які можна подавати як без нічого, так і з різними начинками.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 ч.л. солі без гірки
  • 1 ч.л. цукру
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 500 мл молока
  • 100 г твердого сиру
  • 2 ст.л. олії рослинної
  • жменька зелені(цибуля +кріп)

Спосіб приготування:

  1. Натираємо на середній або мілкій терці твердий сир. Подрібнюємо зелень.
  2. Змішуємо яйця з цукром і сіллю. Просіюємо борошно до яєць і додаємо розпушувач, перемішуємо. По трошки додаємо тепле молоко, олію, натертий сир і нарізану зелень.
  3. Смажимо на антипригарній сковороді до золотистого кольору з двох сторін.

Крепи з маком

Крепи — це французькі бездріжджові тонкі млинці на молоці, що відрізняються легкістю і ніжністю. Такі млинці вони буквально тануть у роті, пише учасниця шоу "Майстер Шеф" кулінар Олена Дяченко у себе в Інстаграм.

Інгредієнти:

  • молоко – 300 мл
  • борошно – 200 гр
  • яйце – 2 шт
  • олія рослинна – 75 мл
  • цукор – 55 гр
  • мак кондитерський – 30 гр
  • вершкове масло — для смаження
  • сіль — дрібка

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця. Додати молоко та рослинне масло, всипати сіль та цукор. Збивати доки цукор не розчиниться
  2. Додати порційно борошно, не допускаючи утворення грудок. Всипати мак, перемішати. Залишити на 10-12 хв
  3. Розігріти млинцеву пательню, змастити поверхню вершковим маслом
  4. Порційно наливаючи млинцеву суміш на пательню тонким шаром, обсмажити млинці з двох сторін по 1 хв.
  5. Подають французькі макові млинці з фруктовим джемом, кленовим або шоколадним сиропом.

Млинці на майонезі "Ніжні"

Як відмічає кулінарний блогер під ніком cocinadeliciosa89 у себе в блозі в Інстаграм, такі млинці ніколи не рвуться, а смажити їх можна без олії на сухій сковороді.

Інгредієнти:

  • 0,5 л теплої води
  • 9 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. майонезу
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Збийте міксером або вінчиком майонез, яйця, цукор, сіль і ванільний цукор.
  2. Додайте теплу воду і просіяне борошно. Добре перемішайте, щоб не було грудочок і налийте рослинну олію.
  3. Дайте тісту відпочити 20 хвилин.
  4. Змастіть сковорідку рослинною олією, але тільки один раз — на початку смаження, поставте її на середній вогонь. Невелику кількість тіста рівномірно розподіліть по поверхні сковороди і обсмажуйте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку.

Гарбузові млинці

Цим смачним рецептом поділилась на своїй сторінці в Інстаграм фудблогер Венгель Тетяна.

Інгредієнти:

  • 200-250 г гарбузового пюре
  • 2 яйця
  • 350-400 мл молока
  • 150 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • 2 ст.л.цукру
  • сіль
  • 1 ч.л.кориці
  • 1/4 ч.л.мускатного горіха
  • 2-3 ст.л.олії

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз почистити, нарізати невеликими шматками, залити трохи водою та протушкувати до готовності. Воду злити, гарбуз пробити блендером, дати охолонути.
  2. З’єднати яйця з цукром, сіллю, мускатним горіхом та корицею.
  3. Додати гарбузове пюре та перемішати.
  4. Влити молоко та додати борошно з розпушувачем. Ретельно перемішати, влити олію, тісто має бути рідкувате. Залишити тісто на 20 хвилин.
  5. Смажити млинці на розігрітій пательні.

Раніше "Телеграф" розповідав, що означає щодня тижня на Масляну. Усі сім днів насичені цікавими традиціями та звичаями.