Смак повертає в дитинство: як приготувати тертий пиріг, як у бабусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1657
Якщо хочете порадувати родину, цей десерт підійде ідеально
У кожного з нас зберігаються свої асоціації з дитинством, у тому числі смакові. Комусь мама готувала солодкий "Мурашник", а хтось любив бабусин пиріг з варенням. Назва останнього — "Віденське печиво", хоча багато хто знає цей десерт як тертий пиріг.
Рецептом "Віденського печива" (тертого пирога) ділиться фудблог victoriavalerievna в Інстаграм. Десерт неймовірно простий у приготуванні. Виходить смачним і точно кориснішим, ніж магазинна випічка з невідомим складом.
Рецепт бабусиного пирога з варенням
Інгредієнти:
- вершкове масло — 200 г
- яйця — 2 шт.
- борошно — 400 + 30 г
- цукор — 100 г
- розпушувач — 1 ч. л.
- сіль — щіпка
- густе варення/джем — близько 370 г
Спосіб приготування:
- Масло кімнатної температури збити з цукром, додати по одному яйцю і збити до однорідності. Потім додати борошно, що просіяно (400 г), розпушувач, сіль і замісити тісто. Відокремлюємо від тіста 1/4 частину і додаємо залишок борошна (30 г), забираємо в морозилку на 20 хвилин.
- Решту тіста розкочуємо на пергаменті в невеликий прямокутник, викладаємо варення/джем, формуємо маленькі бортики. Дістаємо маленький шматочок тіста і натираємо на великій тертці зверху варення.
- Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом повітряних рогаликів, які пасуватимуть під будь-яку начинку. А також ми розповідали, як приготувати пишні та ніжні українські вергуни до чаю.