Як у найкращих пекарнях: рецепт швидкого лимонного пирога

Читать на русском
Автор
6908
Найсмачніший лимонний пиріг
Найсмачніший лимонний пиріг. Фото Смачно24

Як швидко приготувати лимонний пиріг, який точно вдасться.

Страва підійде як для сімейного чаювання, так і для зустрічі гостей — адже цей пиріг можна приготувати "з нуля" менше, ніж за годину. А щоб було ще швидше, замість лимонів можна використати вже готове запашне лимонне варення.

До тіста можна додати подрібнені волоські горіхи, а можна цей пункт і проігнорувати. Але спробувати пиріг саме з цим інгредієнтом радить блогерка з каналу First Culinary Ukraine.

Рецепт лимонного пирога

Знадобиться:

  • борошно – 1 склянка
  • вершкове масло – 100 гр.
  • яйце – 4 шт.
  • цукор – 3/4 склянки
  • ванільний цукор – 10 гр.
  • сода – 0,5 ч. л.
  • лимон – 2 шт
  • цукрова пудра
  • волоські горіхи – за смаком

Приготування лимонного пирога

  1. Ретельно підготуємо лимони — з одного акуратно знімаємо цедру, видаляємо білу частину шкірки. Другий лимон повністю очищаємо і пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Паралельно вмикаємо духовку, щоб вона розігрілась до 180 градусів.
  3. У великій ємності перетираємо вершкове масло (найкраще — розм’якшене) з цукром і ваніліном. Вмішуємо яйця. До маси додаємо підготовлені лимони і цедру, соду і просіяне борошно. Вимішуємо однорідне тісто.
  4. Готове тісто викладаємо в форму, змащену вершковим маслом. Час приготування — 30-35 хвилин.
  5. Перед подачею готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою.

Особливість цього пирога у тому, що він смакуватиме як гарячим, так і вже охолонувшим. До речі, те саме стосується ідеального пирога з персиками, тільки часу він займе більше, але результат того вартий.