Страва, яка вразить ваші смакові рецептори: рецепт фрикадельок з гарбуза та картоплі

Читать на русском
Автор
690
Цей рецепт відмінно підійде як основна або друга страва
Цей рецепт відмінно підійде як основна або друга страва. Фото gettyimages

Якщо ви любите гарбуз, то цей рецепт вам точно припаде до душі

У вас із осені ще залишився гарбуз, і ви не знаєте, що з нього ще можна приготувати? Поспішаємо вам на допомогу і ділимося рецептом неймовірно смачної страви — фрикадельок з гарбуза та картоплі.

Ця корисна і смачна страва підійде як закуска, так і основна страва або супроводження до м’яса, пише santeplus. Спробуйте приготувати такі котлетки і ви не розчаруєтеся!

Фрикадельки з гарбуза та картоплі: рецепт

Інгредієнти:

  • 400 г картоплі
  • Дрібка солі та перцю (за смаком)
  • 400 г гарбузової м’якоті
  • 100 г панірувальних сухарів
  • Оливкова олія

Додаткові інгредієнти:

  • 1 яйце (якщо хочете, щоб тісто краще замісилося)
  • 30 г пармезану,
  • 100 г моцарели
  • Нарізана петрушка та розмарин
  • 1 чайна ложка спецій, таких як паприка, карі або мускатний горіх

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів, підготуйте лист і застеліть його пекарським папером.
  2. Картоплю миємо і повністю кладемо в каструлю з водою і доведіть до кипіння протягом 20 хвилин.
  3. Тим часом очистьте гарбуз і наріжте кубиками. Потім покладіть кубики на сковороду, збризкану олією та сіллю.
  4. Як тільки картопля буде приготовлена, дайте їй спочатку охолонути і очистьте її, щоб зробити пюре за допомогою товкача для картоплі або вилки. Додайте приготований гарбуз, ретельно все перемішавши. Змішайте з сіллю та перцем і приправте улюбленими спеціями.
  5. Додайте яйце і сир, добре перемішайте і додайте панірувальні сухарі, щоб висушити тісто і сформувати крокети.
  6. Посипте руки борошном і сформуйте котлети (при бажанні додайте кубик моцарели), злегка придавивши їх.
  7. Обваляйте фрикадельки в панірувальних сухарях і викладіть на лист, збризкайте маслом і запікайте 15 хвилин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити процес приготування буряків. Простий лайфхак допоможе відварити овоч лише за 10 хвилин. А також ми писали, як варити пельмені, щоб вони не злипалися. Важливий нюанс кулінари запозичили у китайців.