Мінімум спецій, максимум смаку: рецепт неперевершеної моркви по-корейськи

Читать на русском
Автор
Морква по-корейськи - рецепт
Морква по-корейськи - рецепт. Фото gettyimages

Морква за цим рецептом простоїть до трьох тижнів в холодильнику.

З 27 лютого до 15 квітня віряни дотримуються Великого Посту, який є періодом підготовки до великого свята Великодня. На цей час люди відмовляються від вершкового масло, яйця, м’яса та молочних продуктів, і готують собі пісні страви.

Ми пропонуємо вам приготувати пісний і дуже смачний салат — "Морква по-корейськи". Рецептом поділилась кулінарний блогер Oksi Al на своїй сторінці в Інстаграм.

Морква по-корейськи: рецепт

Інгредієнти:

  • Морква 1 кг
  • Сіль 1 ст.л.
  • Чорний молотий перець 1 ч.л.
  • Карі 0.5 ч.л.
  • Коріандр 0.25 ч.л.
  • Цукор 3 ст.л.
  • Оцет 9% 1 ст.л.
  • Соняшникова олія 4 ст.л.
  • Часник головка

Спосіб приготування:

  1. Головку часнику чистимо, зубчики розтираємо або пропускаємо через часникочавку в окрему мисочку. Заливаємо гарячою (але не киплячою) олією і даємо хвилинку настоятись.
  2. Кілограм тертої моркви заливаємо сумішшю олії та часнику, додаємо швиденько спеції та все перемішуємо. Найкраще тримати моркву в контейнері чи банці, щільно закривши кришкою.

Можна додати ще горіхи, родзинки чи чорнослив. Це за смаком.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом салату "Елементарний" із чотирьох доступних продуктів, який можна швидко та просто приготувати. А ще ми розповідали, які секретні інгредієнти значно покращують смак салату. Цей кулінарний лайфхак варто взяти на озброєння.