Зробити лимонад, збити вершки та заварити чай: який простий предмет допоможе з цим впоратися

Читать на русском
Автор
За допомогою чудо-предмету можна зробити своє життя простіше
За допомогою чудо-предмету можна зробити своє життя простіше

Френч-прес — це не тільки про чай і каву, а й про інші, не менш корисні речі

Повернутись додому, заварити чашечку смачного чаю з улюбленим печивом — що може бути краще? Напевно, жоден любитель чаю чи кавоман не уявляє життя без френч-пресу — посуду для заварювання будь-яких напоїв.

Однак цей предмет може бути корисним і в іншому. Ukr.Media ділиться лайфаками використання цього пристрою.

Основні способи використання френч-пресу

  1. Збиваємо вершки. Для цього наповнюємо колбу вершками приблизно на чверть. Додаємо пару солових ложок сухих вершків, кілька хвилин рухаємо поршнем вгору-вниз. Заварюємо каву і додаємо вершки.
  2. Готуємо коктейль. Необхідні для нього інгредієнти додаємо до колби. Щоб їх перемішати, опускаємо та піднімаємо поршень. Коктейль готовий, а ви тепер справжній бармен.
  3. Робимо лимонад. Для цього фрукти чи овочі поміщаємо у френч-прес, заливаємо водою, опускаємо поршень і ставимо чайник у холодильник. Вранці насолоджуємось свіжим лимонадом.
  4. Ароматична олія своїми руками. На дно френч-пресу опускаємо трави, сушені квіти, спеції. Заливаємо олією, опускаємо поршень і даємо настоятися. Іноді опускаємо сильніший поршень, щоб трави дали більше аромату. Коли результат вам сподобається, ще раз натисніть на поршень і перелийте ароматне саморобне масло в скляну ємність. Зберігайте її в прохолодному місці далеко від сонячних променів.
  5. Промиваємо крупи. За допомогою френч-пресу це робити зручно, оскільки його головне завдання – відокремлювати дрібні частинки від рідини. Засипте крупу в колбу, налийте достатню кількість рідини, злегка перемішайте ложкою, потім опустіть поршень і злийте воду.

Якщо ж ви заварюєте у френч-прес кави, то не поспішайте викидати каву. Їй можна знайти дуже корисне застосування.