"Лінива" лазанья на сковороді: вийде не гірше за ресторанну

Читать на русском
Автор
531
Простий рецепт складної страви Новина оновлена 15 червня 2023, 10:45
Простий рецепт складної страви

Без довгої підготовки та запікання страва виходить такою ж соковитою та ніжною

Лазанья — складний продукт, на приготування якого потрібно багато часу. Шари, соус, фарш – це все так стомлює.

Для тих, хто любить їсти лазанью, але не любить готувати, пропонуємо рецепт для лінивих. Приготувати її можна навіть на сковороді, пише Shuba.life.

Як приготувати "ледачу" лазанью на сковороді

Інгредієнти на 4 порції:

  • листи для лазаньї — 230 г;
  • м’ясний фарш — 230 г;
  • томатний соус — 3 склянки;
  • сушений базилік — 1 ч. л;
  • вода — 1 склянка;
  • сир рикота — 1 склянка;
  • сир моцарела — 1/2 склянки;
  • пармезан тертий — 1/3 склянки;
  • петрушка — 1 ст. л.;
  • сіль на смак.

Спосіб приготування:

  1. Розламайте листя для лазаньї на великі шматочки.
  2. Викладіть фарш у велику сковороду та подрібніть на шматки середнього розміру. Нагрійте на середньому вогні, не помішуючи, поки він не карамелізується. За допомогою дерев’яної ложки розімніть на дрібніші шматочки.
  3. Додати томатний соус, сушений базилік і щіпку солі, воду. Перемішайте та нагрівайте на середньому вогні.
  4. Покладіть подрібнене листя для лазаньї. Постарайтеся додати їх якнайбільше.
  5. Накрийте сковороду кришкою і готуйте 20-30 хвилин або поки листя не стане м’яким і не вбере більшу частину соусу. Перемішуйте кожні кілька хвилин, щоб вони приготувалися рівномірно. За потреби додавайте соус або воду.
  6. Коли приготується листя, додайте сир рикоту, моцарелу і пармезан, дайте розплавитися. При необхідності посоліть, посипте петрушкою та насолоджуйтесь.

До речі, щоби приготувати піцу, необов’язково стояти на кухні півдня. Її легко можна приготувати за 15 хвилин, використовуючи замість тіста лаваш.