Краще, ніж в елітних ресторанах Японії: загадковий інгредієнт при варінні рису додасть йому азіатської пікантності

Читать на русском
Автор
599
Цей смак ви не забудете ніколи
Цей смак ви не забудете ніколи. Фото pexels.com

Чудовий смак та чайні нотки – перед таким гарніром ніхто не встоїть

Рис – основа багатьох страв. У ньому багато вітамінів та мікроелементів, так необхідних нашому організму. До того ж крупа чудово поєднується з м’ясом, рибою та грибами. Правильно приготовлений розсипчастий рис швидко насичує і подобається всім.

Однак готувати його можна не лише за класичним рецептом, пише Ukr.Media. Щоб надати гарніру легкий трав’янистий відтінок та вишуканий аромат, він вариться у зеленому чаї.

Як зварити рис у зеленому чаї

Інгредієнти:

200 г рису;

1 ст. л. зеленого чаю (можна чай із жасмином);

2 ст. л. кунжуту;

спеції на смак.

Спосіб приготування

  1. Відварити рис із спеціями до повної готовності.
  2. Заварити чай у 250 мл окропу.
  3. Міцний чай додають у рис і томлять на невеликому вогні до випаровування рідини. Рис повинен набрякнути за цей час. Вогонь вимикається. До рису додається кунжут і все ретельно перемішується.

Приготовлений у такий спосіб рис можна подавати з тофу або зеленим горошком.

Рис використовується не тільки як гарнір до м'ясних страв. З ним можна також приготувати салат із рисом на зиму.