Потіснить навіть баклажанну: рецепт грибної ікри з печериць, яка тане в роті

Читать на русском
Автор
8469
Незвичайна грибна ікра
Незвичайна грибна ікра. Фото lovecook.me

Легкий перекус неймовірною закускою

Печериці можна готувати різними способами. Вони можуть бути як цілком самостійною стравою, так і дуже непоганою закускою.

Сьогодні пропонуємо вам скуштувати грибну ікру з печериць. Її можна приготувати замість класичної баклажани. Смачна і ситна страва також сподобається тим, хто не їсть м’ясо. За рецептом Kushat.net її приготування займе зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • печериці — 500 гр.;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • лавровий лист — 1-2 шт.;
  • сушені прованські трави — щіпка;
  • оцет — 1 ст. ложка;
  • рослинна олія.

Як приготувати:

  1. Помийте і посушіть печериці, наріжте пластинами.
  2. Очистіть від шкірки моркву та цибулю. Морквину потріть на дрібній тертці, цибулю наріжте півкільцями або кубиками.
  3. Налийте в сковороду олію та поставте її на плиту. Викладіть на неї моркву з цибулею. Як тільки овочі стануть м’якими, додайте гриби та перемішайте.
  4. У сковороду з грибами додайте лавровий лист, сіль та спеції.
  5. Смажте печериці для ікри на повільному вогні, помішуючи, 10 хвилин. Після цього зніміть сковороду з плити, заберіть лавровий лист і дайте печерицям охолонути.
  6. Печериці перекладіть у глибоку миску. Зайву рідину залиште у сковороді.
  7. За допомогою ручного блендера перебийте смажені печериці в кашку і додайте столовий оцет для кращого зберігання. .
  8. Перекладіть ікру в баночку та зберігайте під закритою кришкою в холодильнику.

До речі, вдома можна приготувати навіть червону ікру. Це буде дешевшим, ніж купити її в магазині.