Незвичайний салат з капусти та грейпфрута за 10 хвилин: від такого рецепту можна язик проковтнути
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1146
Небагато часу — і вітамінний салат готовий
Салат – простий спосіб здивувати близьких. Це може бути незвичайний рецепт салату з крабовими паличками або ласичний вінегрет із секретним інгредієнтом – у будь-якому випадку сім’ю чи гостей за вуха не відтягнеш.
А сьогодні ми з вами поділимося рецептом салату з червоної капусти з грейпфрутом за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Якщо приготувати страву зі шматочками пармезану та м’ятою, воно стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Для салату краще вибрати тверду та червону капусту, а верхні її листочки повинні бути пружними – так ми будемо впевнені у свіжості овочів. Грейпфрут краще вибирати найсмачніший і найсолодший. Отже, пробуємо та насолоджуємося.
Як приготувати салат з червоної капусти та грейпфрута.
Інгредієнти:
- 300 г Червоної капусти;
- 1 грейпфрут;
- 40 г слайсів пармезану;
- 2 гілочки м’яти;
- 1 ст. л оливкової чи соняшникової олії;
- 1 ст. л винного оцту;
- ½ ч. л цукру;
- сіль та перець на смак.
Спосіб приготування:
- З одного грейпфрута зніміть шкірку, дольки очистіть від перетинок.
- Дрібно наріжте 300 г капусти, перекладіть у глибоку миску і додайте 1/2 ч. л цукру, сіль та перець на смак. Примніть руками, щоб вона пустила сік.
- Влийте 1 ст. л оливкової чи соняшникової олії, 1 ст. л винного оцту, шматочки грейпфрута та добре перемішайте двома ложками, щоб не пошкодити цілісність цитруса.
- Викладіть салат у тарілку, в якій плануєте його подавати, зверху додайте 40 г слайсів пармезану та обірвіть листочки з 2 гілочок м’яти.
До речі, цитрусові ще допомагають очистити кухонну техніку від жиру. За пару хвилин ви просто не дізнаєтесь про свою мікрохвильову піч!