Діти будуть у захваті: як зробити молочний коктейль корисним і поживним

Читать на русском
Автор
Смакота за менш ніж 5 хвилин
Смакота за менш ніж 5 хвилин. Фото greenpost.ua

Смачний напій всього за кілька хвилин

Літо з його спекою і довгими днями не за горами, а це означає, що уже варто подумати про освіжаючі напої. Для полуничного мохіто ще зарано, хоча зовсім скоро і він стане актуальним. Тому можна звернути увагу на молочні коктейлі. Їх люблять і дорослі, і діти. Але мало хто знає, що цей напій можна приготувати так, щоб він був не лише смачним, а й корисним.

На порталі Школа Життя поділились рецептом коктейлю, що може стати смачним та освіжаючим перекусом. Ще й приготувати його можна менш ніж за 5 хвилин.

Інгредієнти:

  • Молоко охолоджене – 300 мл
  • Банан – 1 шт
  • Морозиво – 80-100 г
  • Вівсяні пластівці — 15-20 г
  • Кондитерська посипка або шоколад — для подачі

Рецепт покроково:

  1. Вівсяні пластівці подрібнити у порошок за допомогою блендера. Можна зробити це наперед з більшою кількістю вівсянки, пересипати її в банку і додавати по одній столовій ложці.
  2. У чашу блендера влити охолоджене молоко, додати банани й морозиво.
  3. Всі інгредієнти слід збити на високій швидкості. Збивати слід до моменту, поки не утвориться "пінна шапочка".
  4. Перелийте в посуд для подачі. Прикрасьте кружечками банана, кондитерською посипкою або шоколадом. Додайте коктейльні трубочки.

Такий коктейль не лише смачний, а й корисний і ситний. А якщо шукаєте менш поживний напій, то радимо звернути увагу на домашній квас. Його легко приготувати в домашніх умовах і він точно буде смачнішим, ніж магазинний.