Як здивувати коханого з ранку: рецепт незвичайної гарбузової кави

Читать на русском
Автор
Гарбузовий латте
Гарбузовий латте. Фото shuba.life

Цього він точно не забуде

Латте – це кавовий напій на основі еспресо з великою кількістю підігрітого молока та шаром молочної піни. Він підходить більше для тих, хто віддає перевагу м’якому, кавово-вершковому смаку.

Один із найнезвичайніших видів цього напою — гарбузовий лате. Shuba.life переконує, що у його приготуванні немає нічого складного. Гарбузовий сироп можна придбати в спеціалізованих магазинах або приготувати на основі гарбузового пюре. У нашому рецепті останній варіант.

Як приготувати гарбузовий лате

Інгредієнти на 2 порції:

  • кава еспресо — 200 мл;
  • молоко — 400 мл;
  • гарбузове пюре — 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • мелена кориця — 0.5 ч. л.;
  • мускатний горіх мелений — 1/4 ч. л.;
  • імбир мелений — 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Налийте в сотейник 300 мл молока, додайте гарбузове пюре та спеції: ванільний цукор, мелену корицю, мелений імбир та натертий мускатний горіх.
  2. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Коли молоко закипить, зменште вогонь і варіть суміш ще 3-4 хвилини.
  3. Вимкніть вогонь і додайте цукор. Розмішайте.
  4. Для приготування молочної пінки до окремої місткості налийте 100 мл молока і на середньому вогні прогрійте його до температури 55-60°C.
  5. Підігріте молоко збийте блендером до одержання пухнастої молочної піни завтовшки 1-2 см.
  6. Чашку або келих заповніть на 1/3 гарячої кави. Потім влийте гарбузово-молочну суміш і додайте молочну пінку, заповнивши келих повністю.
  7. За бажанням присипте напій щіпкою меленої кориці та подавайте до столу.

До речі, "Телеграф" розповів про незвичайні способи приготування какао.