Приготуйте на Великдень — і проситимуть щодня: простий рецепт найсмачнішого запеченого м’яса

Читать на русском
Автор
47845
Запечене м’ясо Новина оновлена 10 квітня 2023, 07:14
Запечене м’ясо. Фото stravy.net

Рідних за вуха не відтягнеш

Потроху наближаємось до святкування Великодня та налаштовуємо себе на приготування святкових страв. До того ж, до вибору м’яса необхідно підходити з усією ретельністю.

Щоб запекти м’ясо за рецептом Stravy.net, краще брати свинячий шийок — таке запечене м’ясо буде соковитим, в міру жирним і дуже ніжним. До речі, тут важливу роль відіграє маринад. Якщо дотримуватись усіх пропорцій, то приготовлене на святковий стіл запечене м’ясо не залишить нікого байдужим.

Як запекти буженину на Великдень

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини (шия, грудинка);
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 2 ст. л. гірчиці;
  • 1 ч. л. коріандру;
  • 0,5 ч. л. чорного перцю горошком;

Для маринаду:

  • 2 цибулини;
  • 4 зубки часнику;
  • 1 паличка кориці;
  • 1 ст. ложка меду;
  • 1 лимон;
  • 3 ст. л. яблучного оцту;
  • 2 шт. лаврового листа;
  • 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком;
  • 3 ст. ложки солі;
  • 0,7 л мінеральної сильногазованої (лужної) води.

Спосіб приготування:

  1. У гарячу воду додайте пів чайної ложки чорного перцю горошком, лавровий лист, корицю, сіль, проваріть 3-4 хвилини і остудіть.
  2. Крупно поріжте цибулю та лимон. Подрібніть часник. Додайте в маринад цибулю, часник, оцет, лимон, мед та мінеральну воду. Отриманим маринадом залийте м’ясо і залиште у холодильнику на 1-2 дні.
  3. Дістаньте м’ясо з маринаду, обсушіть його паперовим рушником і змастіть гірчицею. Викладіть м’ясо у форму для випічки, полийте олією і невеликою кількістю маринаду, а зверху посипте перцем і коріандром.
  4. Випікайте м’ясо під кришкою або фольгою в розігрітій до 200°С духовці протягом 1 години. Потім зніміть кришку, зменште температуру до 170 ° С і готуйте ще 1-1,5 години. Періодично поливайте м’ясо соком, що виділився, і маринадом.
  5. Запечене м’ясо викладіть на блюдо, наріжте шматочками порційними і подавай до столу.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхами, як швидко розморозити м’ясо.