Як хмаринки: як приготувати найніжніші сирники

Читать на русском
Автор
Тісто виходить дуже ніжним і пухким Новина оновлена 03 квітня 2023, 11:00
Тісто виходить дуже ніжним і пухким. Фото shuba.life

Мінімум борошна у рецепті

Кисломолочний сир — чудовий продукт. З нього можна спекти чудову сирну запіканку або приготувати сирники. Є один спосіб, як приготувати їх дуже ніжними.

За цим рецептом, про який розповіли на порталі Ukr.Media, сирники виходять пишні, ніжні і смачні. А ще використовується мінімум борошна.

Інгредієнти:

  • Сир сухий жирністю 5% або 9% — 500 грамів
  • Банан — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л. (може бути і більше залежно від вологості сиру і ваги банану)
  • Цукор — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Якщо сир не сухий — віджимаємо з нього вологу за допомогою марлі. Сир і банан перебиваємо блендером. Повинна вийти однорідна маса.
  2. Додаємо цукор і борошно. Якщо тісто добре тримає форму, то вистачить однієї ложки. Якщо тісто все ще рідке і не ліпиться, потрібно додати ще трохи. Добре перемішуємо тісто.
  3. Поверхню присипаємо борошном і руками формуємо сирники. Обсмажуємо їх на суміші вершкового масла і рослинної олії до рум'яної скоринки. Зазвичай це 3-4 хвилини з кожного боку. Можна накрити кришкою, щоб сирники точно пропеклися всередині.

Найкраще готові сирники викладати на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Їх подають з улюбленими соусами, сметаною, варенням, медом і т. д. А як напій чудово смакуватиме молочний коктейль з бананом.