Приготуйте яйця за цим рецептом - і близькі точно попросять добавки

Читать на русском
Автор
12713
Запечені яйця в листковому тісті Новина оновлена 03 квітня 2023, 10:41
Запечені яйця в листковому тісті. Фото shuba.life

Таку страву приготувати може кожен

Звикли снідати бігом, простим омлетом чи бутербродом із ковбасою? Іноді на сніданок хочеться трохи більше, ніж просто тост з олією чи тарілка пластівців. Можливо, варто взяти листкове тісто, яйця, пікантні ковбаски та козячий сир і поєднати їх у чудовий сніданок?

Саме так пропонує нам поснідати Shuba. Запечені яйця у листковому тесті – це сніданок, від якого важко відмовитись! Він не тільки має чудовий вигляд, але ще й дуже смачний. До того ж його легко приготувати з домашнього або купленого листкового тіста.

Як приготувати запечені яйця в листковому тісті

Інгредієнти на 6 порцій:

  • листкове тісто – 300 г;
  • олія вершкова – 5 г;
  • ковбаски – 40 г;
  • зелена цибуля – 2 г;
  • козячий сир – 50 г;
  • яйця – 6 шт.;
  • петрушка – 2 г;
  • сіль, перець – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°С.
  2. Розріжте листкове тісто на 6 квадратів. Змастіть форми для кексів вершковим маслом і викладіть у кожен квадрат листкове тісто.
  3. Помийте і дрібно поріжте зелену цибулю. Наріжте шматочками ковбаски. Покладіть їх усередину листкового тіста, а зверху покришіть козячий сир. Розбийте по яйцю в кожну чашку та посипте нарізаною петрушкою, сіллю та перцем.
  4. Випікайте в духовці близько 25 хвилин, поки яйце не приготується, а тісто не підніметься і не стане золотистим.

Ще один варіант ситного сніданку — ситні тости по-бельгійськи. Ними ви нагодуєте всю родину!