Бюджетна страва порадує ваших близьких: рецепт лінивих голубців

Читать на русском
Автор
2978
Ліниві голубці
Ліниві голубці. Фото nyam-nyam-5.com

Готування не забере багато часу

Любите апетитні голубці, але не хочете стояти біля плити? Тоді без особливих турбот можна приготувати ліниві!

Рецепт Nyam-nyam-5.com виключає необхідність загортати начинку для голубців у капустяне листя. Вони додаються безпосередньо до фаршу — приготувати голубці в такий спосіб дуже легко, просто і ви заощадите купу часу.

Як приготувати ліниві голубці

Інгредієнти:

  • фарш 600 грамів (на смак);
  • свіжа капуста — 1 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • рис — 100 гр.;
  • сіль на смак, чорний мелений перець — на смак.

Для соусу:

  • сметана — 380 гр.;
  • петрушка — 1 пучок.;
  • томатна паста — 100 гр.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо рис до напівготовності та охолоджуємо.
  2. Фарш змішуємо з рисом, солимо, перчимо до смаку.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю, моркву тремо на дрібній тертці та перемішуємо з фаршем.
  4. Капусту шаткуємо або ріжемо кубиками й відправляємо у фарш.
  5. Додаємо у фарш одне яйце і добре перемішуємо. Потім, змочивши руки водою, формуємо з отриманої маси котлети та викладаємо їх на деко.
  6. Готуємо соус для наших лінивих голубців. Для цього змішуємо сметану з томатною пастою та розводимо невеликою кількістю кип’яченої води. Отриманим соусом заливаємо голубці та поміщаємо в духовку. Готувати страву необхідно за температури 180 градусів протягом 45 хвилин. Ліниві голубці потрібно подавати гарячим.

А для тих, хто постує, можна приготувати голубці з картоплею. Близькі здивуються, але попросять ще.