Не поспішайте викидати черствий хліб — з нього вийдуть незабутні оладки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цікава та незвичайна страва
Хліб – невід’ємний продукт на столі у багатьох країнах. Його можна їсти з будь-якою першою стравою, а можна приготувати швидку та ситну закуску.
Однак що робити, якщо хліб зачерствів? Тільки не викидайте його — із хліба можна приготувати смачну страву із сиром polpette di pane. За формою це невеликі оладки, іноді кульки у фритюрі, які можна подавати й на сніданок, і на фуршет. Сьогодні ми приготуємо оладки за рецептом Shuba.life. Інгредієнти страви можна міняти на свій смак – наприклад, можна додати більше перцю або замінити пармезан на інший сир.
Як приготувати оладки з черствого хліба
Інгредієнти на 6 порцій:
- хліб – 120 г;
- пармезан тертий – 70 г;
- яйця курячі – 4 шт.;
- петрушка – 2 ст. л.;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- перець чорний мелений – до смаку;
- олія соняшникова рафінована.
Спосіб приготування:
- Розкришіть черствий хліб на шматки та замочіть у холодній воді на 10-15 хвилин. Відіжміть воду і перекладіть у миску.
- Додайте всі інгредієнти, крім олії, і добре перемішайте. Соліть обережно — сир досить солоний.
- У глибокій сковороді або каструлі розігрійте олію і викладіть першу партію оладок. Обсмажуйте 3-4 хвилини до золотаво-коричневого кольору, обережно перевертаючи один раз чи двічі. Якщо оладки смажаться швидко, зменште вогонь.
- Викладіть оладки на тарілку, застелену серветками, щоб вони вбрали зайве масло. Їжте і насолоджуйтесь.
А якщо є хліб та фарш, то можна приготувати гарячі бутерброди у духовці. Коли немає часу готувати, вони чудово вас виручать.