Не поспішайте викидати черствий хліб — з нього вийдуть незабутні оладки

Читать на русском
Автор
Оладки із хліба Новина оновлена 18 вересня 2023, 06:49
Оладки із хліба. Фото shuba.life

Цікава та незвичайна страва

Хліб – невід’ємний продукт на столі у багатьох країнах. Його можна їсти з будь-якою першою стравою, а можна приготувати швидку та ситну закуску.

Однак що робити, якщо хліб зачерствів? Тільки не викидайте його — із хліба можна приготувати смачну страву із сиром polpette di pane. За формою це невеликі оладки, іноді кульки у фритюрі, які можна подавати й на сніданок, і на фуршет. Сьогодні ми приготуємо оладки за рецептом Shuba.life. Інгредієнти страви можна міняти на свій смак – наприклад, можна додати більше перцю або замінити пармезан на інший сир.

Як приготувати оладки з черствого хліба

Інгредієнти на 6 порцій:

  • хліб – 120 г;
  • пармезан тертий – 70 г;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • петрушка – 2 ст. л.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • перець чорний мелений – до смаку;
  • олія соняшникова рафінована.

Спосіб приготування:

  1. Розкришіть черствий хліб на шматки та замочіть у холодній воді на 10-15 хвилин. Відіжміть воду і перекладіть у миску.
  2. Додайте всі інгредієнти, крім олії, і добре перемішайте. Соліть обережно — сир досить солоний.
  3. У глибокій сковороді або каструлі розігрійте олію і викладіть першу партію оладок. Обсмажуйте 3-4 хвилини до золотаво-коричневого кольору, обережно перевертаючи один раз чи двічі. Якщо оладки смажаться швидко, зменште вогонь.
  4. Викладіть оладки на тарілку, застелену серветками, щоб вони вбрали зайве масло. Їжте і насолоджуйтесь.

А якщо є хліб та фарш, то можна приготувати гарячі бутерброди у духовці. Коли немає часу готувати, вони чудово вас виручать.