Ідеальний рецепт пиріжків: 20 хвилин — і готово

Читать на русском
Автор
745
Миттю розлітаються
Миттю розлітаються. Фото shuba.life

Дуже швидко і просто

Пиріжки — одна із найцікавіших та найуніверсальніших страв. Їх готують з будь-якого тіста та будь-якими начинками. Якщо ви пробували швидкі пиріжечки з м’ясом без молока і дріжджів, спробуйте ще пиріжки на кефірі.

"Фокус" розповідає, як готувати пиріжки з м’ясом. Та секрет у тому, що в це тісто можна загортати будь-яку начинку.

Інгредієнти:

  • кефір — 400 мл;
  • яйце — 1 шт
  • фарш — 250-300 г;
  • борошно — скільки візьме тісто;
  • цукор — 1 ч. л;
  • сіль — 1 ч. л. (без гірки);
  • сода — 1/2 ч. л;
  • олія — 2 ст. л або вершкове масло;
  • цибуля зелена — 1 пучок;
  • цибуля — 1 головка;
  • спеції за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. У глибокому посуді змішуємо кефір, яйця, цукор, сіль, масло і просіяне борошно. Замішуємо тісто. Воно повинне вийти м'яким і не липнути до рук. Кількість борошна варіюємо, якщо буде надто багато — пиріжки будуть щільними і мало піднімуться під час смаження. Поки готується начинка, накриваємо тісто рушником та відставляємо убік.
  2. Фарш змішуємо з дрібно порізаною звичайною цибулею і зеленою цибулею. Солимо, перчимо, добре перемішуємо.
  3. Тісто ділимо на шматочки, кожен розкочуємо, всередину кладемо начинку та формуємо пиріжки. Обсмажуємо їх у великій кількості олії з обох боків. Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник — він вбере зайвий жир.

Пиріжки за цим рецептом виходять смачними та хрусткими. А якщо захочеться солоденького, спробуйте приготувати Тірольський пиріг за старовинним рецептом.