Без яєць, молока та масла: готуємо копійчаний шоколадний торт

Читать на русском
Автор
Дуже простий у приготуванні торт
Дуже простий у приготуванні торт. Фото ThermoRecetas

Діти будуть у захваті від нього

Готуємо смачний пісний торт. Це практичний рецепт, після якого не треба мити багато посуду, адже майже всі інгредієнти з’єднуються в одній мисці, просто як у випадку з рогаликами з повидлом.

А ще для нього не потрібні дорогі продукти. Рецептом смачного шоколадного десерту з ніжним кремом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 3 склянки
  • цукор – 2 склянки
  • сіль – 1 чайна ложка
  • сода – 2 чайні ложки
  • какао – 3 столові ложки
  • соняшникова олія – 1/2 склянки
  • вода – 2 склянки
  • оцет 9% – 2 столові ложки

Для крему:

  • сік – 1 л (за смаком)
  • цукор – 4 столові ложки
  • манна крупа – 8 столових ложок

Для глазурі:

  • какао – 3 столові ложки
  • цукор – 2 столові ложки
  • борошно – 1 столова ложка
  • соняшникова олія – 1 столова ложка
  • вода – 1 склянка

Спосіб приготування:

  1. Одразу вмикаємо духовку на 180 ° — розігріватись. У миску просіюємо борошно, додаємо сіль, цукор, порошок какао, соду. Все перемішуємо. Поступово вливаємо олію без запаху.
  2. Поетапно, по половині склянки, додаємо воду кімнатної температури, перемішуючи все після кожної порції. В результаті повинне вийти густе тісто, що вільно стікатиме з ложки. Тепер вливаємо столовий оцет і ще раз добре перемішуємо. Одразу виливаємо в застелену пергаментом форму і ставимо в розігріту духовку.
  3. Час випікання — 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою — якщо на ній немає слідів тіста, дістаємо корж із духовки та накриваємо рушником. Діставати з форми слід лише коли тісто повністю вистигне.
  4. Для крему виливаємо у каструльку сік. Кладемо туди манку та цукор, ставимо на вогонь. Після закипання варимо 2 хвилини, помішуючи.
  5. Знімаємо з вогню, трохи остуджуємо та збиваємо міксером. Повинен вийти пишний повітряний крем.
  6. Якщо корж встиг вистигнути, виймаємо його з форми, розрізаємо на 3 частини та збираємо торт. Кожен корж змащуємо кремом, а верхній — глазуррю.
  7. Для глазурі змішуємо какао, цукор, борошно. Частинами вливаємо воду, перемішуємо, додаємо олію. Доводимо до кипіння та варимо 1 хвилину. Поки глазур гаряча, поливаємо нею торт та ставимо в холодильник на 2 години.

Десерт за цим рецептом виходить насичено-шоколадний, вологий та м’який. Він ідеально підходить до чаю, просто як пишний манник на кефірі.