Фарбуємо яйця їжею: як весело підготуватись до Великодня-2023

Читать на русском
Автор
6326
Багато хто надає перевагу натуральним барвникам
Багато хто надає перевагу натуральним барвникам. Фото typical.if

Фарбуємо яйця підручними натуральними інгредієнтами

Саме зараз підготовка до Великодня вступає у свою активну фазу. Ми активно перебираємо рецепти пасок та глазурі до них. До речі, поділились старовинним рецептом паски — вірогідно, у 18 столітті кияни розговлялись пасками саме за цим рецептом.

В магазинах є безліч видів барвників для яєць. Хоч насправді це можна зробити і підручними засобами і навіть продуктами. Як забарвити яйця у яскраві зелений та червоний розповіли на порталі Food.Oboz.

Петрушка та шпинат

Один із найкращих способів зробити натуральні зелені крашанки. Все, що потрібно зробити – додати подрібнену зелень у воду, де варяться яйця. Це надасть шкаралупі ніжного зеленавого відтінку. Для яскравішого кольору можна після приготування залишити яйця у воді із зеленню.

Буряковий сік

Натираємо буряк на тертці, зціджуємо сік. Яйця відварюємо і викладаємо у посуд із соком буряків. Там вони повинні полежати 30-50 хвилин. Якщо хочете отримати темніший бордовий відтінок, залиште їх на ніч.

До речі, ці ж способи можна комбінувати з іншими. Наприклад, опустити в буряковий сік яйця, поцятковані воском з допомогою ватної палички. І так отримати цікаві та стильні писанки в горошок.