Торт-салат "Оселедець під шубою": рецепт незвичайного салату зі знайомих інгредієнтів

Читать на русском
Автор
Класичний салат по-новому Новина оновлена 19 червня 2023, 14:37
Класичний салат по-новому. Фото lady.tochka.net

Тепер ви погляньте на страву по-іншому

Оселедець під шубою або салат "Шуба" — дуже популярний салат, який готували ще наші мами та бабусі. Рецептів приготування цієї страви існує дуже багато, адже одні господині виключають із салату певні інгредієнти, інші навпаки – додають.

Сьогодні ми пропонуємо трошки змінити рецепт салату та шар буряків викладати не традиційно, а як мус. А якщо ще за порадою Smachno.ua прикрасити блюдо зверху вершками, то це буде дуже незвичайно!

Як приготувати торт-салат "Оселедець під шубою".

Інгредієнти:

  • оселедець (малосольний) — 1 шт.;
  • буряк — 6 шт.;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • морква — 3 шт.;
  • картопля — 3 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • яйця перепелині — 6 шт.;
  • лимон — 1 шт.;
  • гірчиця (соус) — 20 мл.;
  • желатин — 45 г;
  • соняшникова олія — 130 мл;
  • вершки (33%) — 160 мл;
  • білий винний оцет — 20 мл;
  • вода — 220 мл;
  • цукор — 8 г;
  • сушений чебрець — 3 г;
  • мелений лавровий лист — 1 г;
  • мелений запашний перець — 1 г;
  • сіль — 25 г.

Спосіб приготування:

  1. Поріжте кубиками очищену цибулю.
  2. Змішайте лимонний сік, воду, олію, сіль та цукор. Перекладіть цибулю в маринад, перемішайте, залиште на 15 хв. Відкиньте на сито.
  3. Для приготування збийте перепелині яйця, цукор, сіль, сушений чебрець, мелений лавровий лист, мелений запашний перець та гірчицю. Поступово влийте олію. Додайте білий винний оцет, перемішайте. Накрийте плівкою та відправте в холодильник на 10 хв.
  4. Розберіть оселедця на філе, видаліть дрібні кісточки, наріжте рибу кубиками.
  5. Відварені курячі яйця, морква та картопля очистьте і натріть на тертці.
  6. Кільце від роз’ємної форми (19 см) змастіть олією, встановіть на тарілку. У форму викладіть шар картоплі, посоліть. Зробіть на картоплі щільну сітку майонезом.
  7. Викладіть оселедець, розрівняйте. Зверху покладіть мариновану цибулю, змастіть майонезом. Потім викладіть яйця та знову майонез.
  8. Останнім шаром розподіліть моркву, присипте сіллю. Надішліть основу салату на 2 години в холодильник.
  9. Для бурякового мусу замочіть желатин у воді на 20 хв, потім розпустіть на паровій бані.
  10. Буряк очистьте, поріжте довільними шматками, зробіть з нього пюре. Додайте вершки, збийте, потім додайте розтоплений желатин та сіль. Усі змішайте блендером.
  11. Зніміть форму з основи салату. Встановіть велику за діаметром форму (21 см). Вилийте буряковий мус.
  12. Від центру до країв бурякового мусу нанесіть по спіралі вершки, зробіть розлучення зубочисткою.
  13. Надішліть салат в холодильник на 2 години. Потім зніміть форму. Шуба готова.

Але під шубою можна готувати не лише оселедець, а й крабові палички. Чудова страва точно вас вразить!