Торт-салат "Оселедець під шубою": рецепт незвичайного салату зі знайомих інгредієнтів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Тепер ви погляньте на страву по-іншому
Оселедець під шубою або салат "Шуба" — дуже популярний салат, який готували ще наші мами та бабусі. Рецептів приготування цієї страви існує дуже багато, адже одні господині виключають із салату певні інгредієнти, інші навпаки – додають.
Сьогодні ми пропонуємо трошки змінити рецепт салату та шар буряків викладати не традиційно, а як мус. А якщо ще за порадою Smachno.ua прикрасити блюдо зверху вершками, то це буде дуже незвичайно!
Як приготувати торт-салат "Оселедець під шубою".
Інгредієнти:
- оселедець (малосольний) — 1 шт.;
- буряк — 6 шт.;
- яйця курячі — 3 шт.;
- морква — 3 шт.;
- картопля — 3 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- яйця перепелині — 6 шт.;
- лимон — 1 шт.;
- гірчиця (соус) — 20 мл.;
- желатин — 45 г;
- соняшникова олія — 130 мл;
- вершки (33%) — 160 мл;
- білий винний оцет — 20 мл;
- вода — 220 мл;
- цукор — 8 г;
- сушений чебрець — 3 г;
- мелений лавровий лист — 1 г;
- мелений запашний перець — 1 г;
- сіль — 25 г.
Спосіб приготування:
- Поріжте кубиками очищену цибулю.
- Змішайте лимонний сік, воду, олію, сіль та цукор. Перекладіть цибулю в маринад, перемішайте, залиште на 15 хв. Відкиньте на сито.
- Для приготування збийте перепелині яйця, цукор, сіль, сушений чебрець, мелений лавровий лист, мелений запашний перець та гірчицю. Поступово влийте олію. Додайте білий винний оцет, перемішайте. Накрийте плівкою та відправте в холодильник на 10 хв.
- Розберіть оселедця на філе, видаліть дрібні кісточки, наріжте рибу кубиками.
- Відварені курячі яйця, морква та картопля очистьте і натріть на тертці.
- Кільце від роз’ємної форми (19 см) змастіть олією, встановіть на тарілку. У форму викладіть шар картоплі, посоліть. Зробіть на картоплі щільну сітку майонезом.
- Викладіть оселедець, розрівняйте. Зверху покладіть мариновану цибулю, змастіть майонезом. Потім викладіть яйця та знову майонез.
- Останнім шаром розподіліть моркву, присипте сіллю. Надішліть основу салату на 2 години в холодильник.
- Для бурякового мусу замочіть желатин у воді на 20 хв, потім розпустіть на паровій бані.
- Буряк очистьте, поріжте довільними шматками, зробіть з нього пюре. Додайте вершки, збийте, потім додайте розтоплений желатин та сіль. Усі змішайте блендером.
- Зніміть форму з основи салату. Встановіть велику за діаметром форму (21 см). Вилийте буряковий мус.
- Від центру до країв бурякового мусу нанесіть по спіралі вершки, зробіть розлучення зубочисткою.
- Надішліть салат в холодильник на 2 години. Потім зніміть форму. Шуба готова.
Але під шубою можна готувати не лише оселедець, а й крабові палички. Чудова страва точно вас вразить!