Таку вечерю уплетуть за обидві щоки: незвичайний рецепт запеченої гречки

Читать на русском
Автор
1882
Запечена гречка Новина оновлена 02 травня 2023, 07:15
Запечена гречка. Фото shuba.life

Справжня смакота!

Якою б чудовою не була гречана крупа, іноді вона здається надто буденною. Щоб урізноманітнити "гречане" меню, пропонуємо її урізноманітнити.

"Прості рецепти" пропонують запекти гречку з овочами та яйцем у звичайних скляних банках. Така страва виходить дуже ситною та смачною. Проста у приготуванні страва точно стане улюбленою у вашій родині.

Як запекти гречку з овочами та яйцем

Інгредієнти:

  • крупа гречана – 200 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • цибуля – 1 головка;
  • олія – 50 мл;
  • морква – 1 шт;
  • картопля – 1 шт;
  • бульйон – 100 мл;
  • яйце – 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Промиту гречку залийте 500 мл окропу. Додайте в гречку сіль та залиште на 10 хвилин.
  2. Подрібнену цибулю і часник обсмажте на олії. Додайте до овочів нарізану соломкою моркву та нарізану дрібним кубиком картоплю. Посоліть на смак овочі та обсмажте до готовності.
  3. У скляні банки об’ємом 0,7 літра викладіть по 3-4 столові ложки готових овочів.
  4. Доповніть банки запареною гречкою і додайте в кожну 35 мл бульйону, зверху викладіть по 1 сирому яйцю.
  5. Накрийте банки кришками із фольги. У кожній кришці за допомогою зубочистки зробіть отвори.
  6. Поставте блюдо в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів, і готуйте 30 хвилин.

З гречки можна приготувати пісні котлети. Впевнені, що до смаку ви їх не відрізніть від м’ясних.