Секретний інгредієнт перетворить сметану на корисний майонез: рецепт цікавого соусу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 28473
Альтернатива популярному соусу
Майонез — смачний, але не найкорисніший соус, що використовується у багатьох салатах та закусках. Тут ми розповідали, як зробити його самотужки.
Але майонез зазвичай має у складі консерванти та жир. Тому логічно, що багато хто замислюється над тим, щоб замінити його у стравах. Про один із таких способів розповідає Ukr.Media. Це соус на основі сметани, "майонезним" його роблять два інгредієнти.
Інгредієнти:
Сметана — 200 г
Варене яйце — 1 шт
Гірчиця — 1 ч.л.
Спосіб приготування:
- Беремо жовток звареного вкруту яйця. Білок не потрібен — його можна пустити у інші страви. Жовток ретельно дрібнимо, щоб з нього вийшов "порошок".
- Ложку не дуже гострої пастоподібної гірчиці вмішуємо разом з жовтком у сметану. Все змішуємо у окремій ємності. Можна пробити блендером — так буде простіше добитись однорідної структури. Збиваючи, слід орієнтуватись на консистенцію готового майонезу.
На відміну від майонезу, отриманий соус є більш натуральним і ніжним. Його можна використовувати у всіх стравах, наприклад, у салаті з крабовими паличками.