З трьох інгредієнтів: твердий сир можна зробити вдома, і дуже просто
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 586
![Всього три базові продукти - і сир готовий](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/ba/470fc5ff-1c3dcffd2e799a0dea4abcef2eeb2ba1.jpg?v=7111_1)
Ви перестанете купувати сир в магазині
Твердий сир — інгредієнт багатьох повсякденних страв — від гарячих бутербродів і до різноманітних салатів. Проте ціни на нього зашкалюють. Розповідаємо, як приготувати смачний сир вдома.
Процес не займе ані багато часу, ані зусиль. Та й продукти потрібні лише базові. Рецептом поділились на порталі "Стайлер".
Інгредієнти:
- 3 літри молока
- 6 столових ложок оцту (або лимонного соку)
- 1 столова ложка солі
- Спеції – базилік, зелень, сушені томати — за бажанням
Спосіб приготування:
- У каструлю наливаємо молоко, майже доводимо його до кипіння. Оцет окремо змішуємо з трьома столовими ложками води і виливаємо в молоко. Спеції можна додати туди ж.
- Як тільки з'явилася сироватка, а сир починає збиратися в грудки, процідіть його і викладіть на сито з марлею у два шари. Сир кладемо під невеликий прес та чекаємо, поки продукт вистигне. Потім його слід поставити в холодильник разом з пресом.
Готовність такого сиру — від 12 годин. Він дуже смачний і стане чудовим доповненням, наприклад, до смачної овочевої запіканки.