Краще та дешевше ресторанної: як приготувати пасту карбонара вдома

Читать на русском
Автор
Улюблену пасту карбонара готувати просто Новина оновлена 13 червня 2023, 06:44
Улюблену пасту карбонара готувати просто. Фото shuba.life

Власноруч приготовлена страва вийде не гірше за ресторанну

Карбонара — одна з основних італійських паст. У перекладі з італійської сarbone — це деревне вугілля. За однією з версій, свою назву паста карбонара отримала через чорні "точки" меленого перцю, що нагадують вугільний пил. Іншою – карбонара була традиційною їжею вугільників.

Варіацій цієї страви багато. Але сьогодні разом із UaPortal приготуємо класичну версію карбонари – саме таку роблять в італійських ресторанах.

Як приготувати пасту карбонара

Інгредієнти:

  • 400 гр. спагеті;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 200 гр. нарізаного тонкими смужками бекону;
  • 1 зубчик дрібно нарізаного часнику;
  • 4 яєчні жовтки;
  • 50 гр. тертого сиру (найкраще – пармезан);
  • 50 мл молока;
  • сіль та перець на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть спагеті згідно з інструкцією на упаковці. Воду для спагеті посоліть.
  2. Розігрійте сковороду, налийте трохи олії та посмажте на ній бекон протягом 2 хвилин. Додати часник, посмажте ще хвилину.
  3. Змішайте жовтки, 3/4 сиру та молоко, посоліть, додайте спеції, перемішайте.
  4. З готових спагеті злийте воду, але залиште одну чашку рідини.
  5. Спагеті викладіть на сковороду в бекон, додайте яєчну суміш і перемішайте. Якщо соус густий — додайте води з-під макаронів.
  6. Посипте сиром та подавайте страву.

До речі, одна хитрість допоможе скоріше відварити спагеті. Так ви можете приготувати їх за хвилину.