Смак дитинства: готуємо грінки із білого хліба, як у мами

Читать на русском
Автор
2089
Улюблені грінки за маминим рецептом
Улюблені грінки за маминим рецептом. Фото shuba.life

Десять хвилин — і страва готова

Іноді так хочеться поринути у безтурботне дитинство із простою та зрозумілою їжею. Згадати дитинство на смак можна із простими грінками на сніданок. Бувають грінки солодкі та солоні, грінки з чорного хліба, грінки з батону, з білого хліба та будь-якого іншого – всіх не перелічиш.

Shuba рекомендує для цього вибирати вчорашній, трохи підсохлий білий хліб. Це чудовий спосіб використати зайвий хліб або батон і не турбуватися, що він засохне чи зіпсується.

Як приготувати грінки, як у мами

Інгредієнти на 2 порції:

  • хліб білий, скибочка — 2 шт.;
  • яйце куряче, велике — 1 шт.;
  • молоко 3,2% — 150 мл;
  • цукор — 50 г;
  • рослинна олія — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Вбийте куряче яйце в миску і збийте віночком до однорідності.
  2. Додайте трохи молока і перемішайте віночком до однорідності.
  3. Занурте шматочки хліба в яєчно-молочну суміш. Викладіть хліб на гарячу сковороду з рослинною олією та підсмажуйте по 2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
  4. Гарячі грінки покладіть на тарілку і присипте цукром.

Подавайте грінки зі шматочком вершкового масла|мастила|, смачним медом або варенням. Приємного вам апетиту.