Таку картоплю будуть просити щодня: неймовірна страва з трьох простих продуктів

Читать на русском
Автор
55875
Італійський сир надає картоплі неймовірного смаку
Італійський сир надає картоплі неймовірного смаку. Фото Simplekitchen

Простий рецепт найсмачнішого гарніру

Розповідаємо, як за допомогою кількох продуктів перетворити улюблений гарнір — картоплю, на щось набагато цікавіше, ніж картопляне пюре. Мова йде про картоплю по-римськи.

Це смачний і апетитний гарнір. Він ідеально доповнює легкі страви з м’яса та риби. Рецептом поділились на порталі Simplekitchen.

Інгредієнти:

  • 1 кг 600 г картоплі
  • 100 г тертого сиру пекоріно романо
  • 100 мл незбираного молока
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Миємо та чистимо від шкірки картоплю. Нарізаємо її кружечками товщиною приблизно 2 мм.
  2. Змащуємо краї та дно прямокутної форми для запікання розміром приблизно 18×24 см олією. Посипаємо невеликою кількістю тертого пекоріно.
  3. Розкладаємо третину скибочок картоплі, трохи внахльост, приправляємо сіллю та перцем. Посипаємо ще тертим пекоріно. Те ж саме повторюємо з другим шаром картоплі, сіллю, перцем і сиром.
  4. Розкладаємо останню третину картоплі, що залишилася. Додаємо сіль, перець, і засипаємо сиром.
  5. У форму для запікання наливаємо молоко — спускаючи його з кута, а не наливаючи безпосередньо на картоплю. Випікаємо в попередньо розігрітій до 220°C духовці приблизно 40-45 хвилин. Ще один маркер готовності — золотиста скоринка.

Картоплю можна подавати вже за кілька хвилин після того, як дістали її з духовки. Цей рецепт чимось схожий на неймовірний картопляний гратен, але ще простіший.