Ідеальний для першої спеки: латвійський чай з бузку

Читать на русском
Автор
615
Як приготувати чай з бузку
Як приготувати чай з бузку. Фото Колаж "Телеграфу"

Цікавий напій з гірчинкою, що втамовує спрагу

Якщо ви вже готувати оригінальне бузкове варення, обов’язково спробуйте заварити чай з квітів бузку. Його навчились заварювати у Латвії. Смак — просто неймовірний. Він має характерну гірчинку та відмінно втамовує спрагу.

Бузок для заварювання потрібно збирати далеко від доріг, найкраще – у сільській місцевості. За смаком додається цукор, мед та лимон — для регулювання смаку. Як приготувати цей напій, розповіли на порталі food.segodnya.ua.

Інгредієнти:

  • 3 склянки квіток бузку;
  • 4 склянки окропу;
  • лимон, цукор, мед або кленовий сироп для подачі.

Спосіб приготування:

  1. Квіти бузку без зелених чашолистків поміщаємо у велику, бажано термостійку ємність. Заливаємо їх окропом.
  2. Посудину з чаєм найкраще залишити на ніч. Зранку рідину проціджуємо. Квіти можна викинути — весь смак напою вони вже віддали.
  3. Тепер ми маємо заварку. Вона відчутно гірка. На свій смак розбавляємо її водою та додаємо підсолоджувач.

Також у чай можна додати лимон. І, як і ароматний імбирний чай, його можна подавати холодним — з льодом.