Діти будуть просити її щодня: рецепт корисної галети з полуницею

Читать на русском
Автор
1037
Смачний спосіб привітати полуницю на прилавках
Смачний спосіб привітати полуницю на прилавках. Фото Сегодня

Відкриваємо сезон ягід смачно

Якщо ви вже готували ягідне мохіто і встигли спекатись замороженої полуниці з попереднього сезону — саме час відкривати новий. Адже на ринках та прилавках нарешті з’являється сезонна полуниця не "за всі гроші".

Спробуйте приготувати з неї смачну галету з сиром. Полуниці знадобиться всього 200 грамів, але вона однозначно змінить смак десерту. Рецептом поділився кулінарний блогер Алекс Міль.

Інгредієнти для галети:

  • 100 г кисломолочного сиру
  • 80-110 г борошна
  • 1 яйце
  • 3 г розпушувача
  • дрібка солі
  • 5 г ванільного цукру

Для начинки:

  • 200 г полуниць
  • 4-5 г кукурудзяного крохмалю
  • 5 г ванільного цукру
  • 10 г цукру чи заміннику

Спосіб приготування:

  1. В тарілку вкидаємо яйце та сир. Перебиваємо блендером в однорідну масу
  2. Додаємо дрібку солі, трішки ванільного цукру і розпушувача та борошно — його може знадобитись більше, залежно від того наскільки сухий сир. Замішуємо тісто. Воно повинне вийти м’яке, трішки липнути до рук.
  3. Загортаємо тісто в плівку і залишаємо на 15 хв при кімнатній температурі. В цей час займемось начинкою. Нарізаємо полуниці, додаємо крохмаль, трішки ванільного цукру і цукор чи замінник. Перемішуємо.
  4. Поверхню гарно присипаємо борошном. Розкочуємо максимально тонко, і відразу перекладаємо в форму, на пергамент.
  5. По центру тіста викладаємо начинку, та легенько підгортаємо. Пальцями, припиленими борошном, защіпуємо краї.
  6. Бортики змащуємо водою. Випікаємо в розігрітій до 180 С духовці. Час приготування: 25-30 хв.

Галета виходить смачна, ситна і дуже ароматна. Щоб тісто було ще простіше розкочувати, скористайтесь лайфхаком з ганчіркою.