Улюблена страва Івана Франка: рецепт, який знають лише бабусі

Читать на русском
Автор
20635
Спробуйте засипану капусту – і вас за вуха не відтягнеш Новина оновлена 18 травня 2023, 11:03
Спробуйте засипану капусту – і вас за вуха не відтягнеш. Фото shuba.life

Українська кухня неймовірно смачна

У закарпатській кухні є цілий ряд класних страв із квашеними овочами. Одна з таких страв засипана капуста — це каша, яка готується з пшона та капусти. Колись без цієї страви не обходилося жодне весілля чи святковий стіл. .

Попри прості та недорогі інгредієнти, засипана капуста за рецептом Uaportal дуже смачна та ситна. Її дуже любив відомий письменник Іван Франко.

Як приготувати капусту

Інгредієнти:

  • свіжа капуста – 400 г;
  • квашена капуста — 200 г;
  • пшоно — 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • запашний перець горошком — 2-3 шт.;
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть і тушкуйте капусту 5 хвилин на сковороді з олією. Додайте квашену капусту і потушкуйте ще 5 хвилин| Посоліть та додайте перець.
  2. Моркву натріть і викладіть у форму для запікання, додавши духмяний перець.
  3. До капусти додайте пшоно і перемішайте. Масу викладіть на моркву, додайте трохи води і 2 ст. л. олії та відправте в духовку на годину при 160°С під закритою кришкою.
  4. Подавайте капусту з бринзою та м’ясними шкварками.

На десерт можна поласувати кіфликами — традиційною закарпатською випічкою. Такі золотисті та пухкі рогалики хочеться їсти знову і знову.