Без яєць та молока: бюджетний рецепт неймовірно смачних сирників

Читать на русском
Автор
Такі сирники будуть ще смачнішими, ніж традиційні
Такі сирники будуть ще смачнішими, ніж традиційні. Фото 1000.menu

Чим замінити яйця без втрати консистенції

Смачні сирники люблять як дорослі, так і малі. Традиційно вони готуються на сніданок, хоч можуть стати відмінним перекусом будь-якої частини дня.

Найчастіше до складу сирників яйця вводять без жодних обговорень — це універсальний спосіб "скріпити" компоненти. Але через них сирники часто виходять жорсткими. Щоб уникнути цього, можна замінити яйця. Для цього в тісто кладуть дуже стиглий банан або вівсяне борошно.

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир – 500 г
  • Стиглий банан або 100 г вівсянки
  • Борошно – 130 г
  • Цукор – 3 ложки
  • Ванільний цукор – 1 ложка

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви обрали банан, подрібніть його виделкою або пробийте блендером — разом із сиром. Вівсянку подрібніть до вівсяного борошна і всипте разом із пшеничним.
  2. Змішайте всі компоненти в однорідну масу. Останнім покладіть цукор та ванільний цукор і добре вимішайте.
  3. Сформуйте з тіста "ковбаску" і наріжте її на шайби шириною приблизно 2 см. Обваляйте кожну заготовку в борошні.
  4. Сирники смажаться на середньому вогні на суміші олії та вершкового масла. Ціль — хрумка золотиста скоринка з обох боків.

Готові сирники перекладаємо на таріль для подачі. Їх смачно їсти з джемом, варенням, карамеллю або згущеним молоком.