Такої картоплі ви ще не куштували: незвичайний рецепт з вином
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 677
Чудовий рецепт для молодої картоплі
Молода картопля — це сезонний овоч. Коли вона з’являється на ринках та у супермаркетах, всі на якийсь час забувають про класичні картопляні рецепти, на кшталт ніжного гратену.
У молодої картоплі настільки тонка шкірка, що її можна готувати навіть нечищеною. Разом із Ua.portal пропонуємо цікавий спосіб приготування цього смачного овочу. Секрет у тому, щоб відварити її в вині.
Нам знадобиться:
- Картопля молода (середнього розміру) – 1 кг
- Вино біле сухе або напівсухе – 200 мл
- Часник – 2 зубчики
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 г
- Сіль та спеції – на смак
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно миємо з кухонною губкою. Промиваємо під проточною водою. Кожну картоплину ріжемо на чотири частини. Викладаємо їх у каструлю з товстим дном. Додаємо вино. Також кладемо подрібнений часник та лаврове листя.
- Каструлю ставимо на плиту, накриваємо кришкою, і готуємо на середньому вогні. Коли вино розкипиться, зменшуємо вогонь та чекаємо, поки рідина випарується.
- Розігріваємо сковорідку з антипригарним покриттям. З картоплі видаляємо лаврове листя, а самі шматочки викладаємо на сковорідку. Додаємо олію і трохи вершкового масла. Смажимо до появи рум’яної скоринки (10-15 хв), періодично помішуючи.
Цей спосіб приготування підкреслює яскравий смак картоплі. За алкоголь можна не переживати — під час приготування він повністю випаровується, залишаючи картоплі свої смаки та аромати. Це повноцінна страва, однак, якщо бажаєте, можна приготувати до неї соус на основі сметани.