Екзотичний сніданок: бюджетний рецепт неймовірних коржів з сирною начинкою

Читать на русском
Автор
14062
Страва, що швидко готується
Страва, що швидко готується. Фото Сегодня

Такі коржики і смачні, і поживні

Страви з сиру, такі як хрумкі рогалики, мають багато варіацій. Вони підходять як для легкого сніданку, так і для ситного перекусу. Зверніть увагу на цей рецепт плачинди з сиром та зеленню.

Плачинда — молдавський пиріг з начинкою у вигляді круглого коржика з начинкою. Як її готувати, розповіла на своєму ютуб-каналі Леся Піжик.

Інгредієнти для тіста:

  • пшеничне борошно — 600 г
  • кефір — 350
  • олія — 75 г
  • яйця — 1 шт
  • сода — 1 ч. л.
  • сіль — 1,5 ч. л.

Для начинки:

  • кисломолочний сир — 600 г
  • яйця — 2 шт
  • зелена цибуля — 30 г
  • кріп — 20 г
  • сіль — 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо кефір із содою та сіллю, ретельно перемішуємо. Додаємо яйце, олію і розмішуємо вінчиком.
  2. Поступово у масу просіюємо борошно і замішуємо тісто. Спочатку лопаткою, а потім руками. Тісто повинне вийти м'яким та еластичним. Обминаємо його в одну грудку, перекладаємо у чисту суху миску та накриваємо харчовою плівкою.
  3. Поки тісто "відпочиває", готуємо начинку. Сир перекладаємо у миску і вбиваємо яйця. Додаємо сіль і добре перемішуємо виделкою. Кріп і зелену цибулю промиваємо під проточною водою, сушимо, дрібнимо і додаємо до сиру. Ретельно перемішуємо.
  4. Робочу поверхню посипаємо борошном і перекладаємо туди тісто. Формуємо з нього ковбаску та ділимо її на 12 рівних частин. З кожної формуємо кульку, а потім тонко розкатуємо її.
  5. По центру викладаємо дві столові ложки начинки, краї скріплюємо, щоб вийшов мішечок. Потім акуратно розкочуємо його у коржик. Зверху робимо маленьку дірочку.
  6. Плачинди обсмажуємо у великій кількості добре розігрітої олії. Ціль — золотава скоринка з обох боків.

Готові коржики перекладаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Дуже смачно їсти їх зі сметаною або соусом на основі йогурту.