Зваріть сирники в молоці — і ви більше не смажитимете їх: корисний рецепт на сніданок

Читать на русском
Автор
551
Ліниві сирники — відмінна альтернатива звичайним смаженим
Ліниві сирники — відмінна альтернатива звичайним смаженим. Фото 1000.menu

Метод приготування повністю смак страви

Сирники – це знайома всім з дитинства страва. Їх нам колись готували мами та бабусі, подавали у дитячому садку та у школі. А що робити, коли не можна їсти смаженого, але сирників дуже хочеться?

Мабуть, можна їх зварити. Звичайно, можна це зробити і у воді, але Рixelinform рекомендує варити цей десерт і в молоці. Такі сирники (у народі їх ще називають лінивими) вийдуть смачні, ніжні та повітряні.

Як приготувати ледачі сирники

Інгредієнти:

  • 300 г сиру – краще 5% або знежирений;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. манки;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. цукру;
  • вода чи молоко.

Спосіб приготування

  1. За потреби перетерти сир через металеве сито, віджати зайву вологу, додати одне яйце.
  2. Перемішати сир з яйцем, додати в суміш борошно, манну крупу і цукор. За бажанням можна додати ванілін, інші ароматизатори або навіть сухофрукти.
  3. Масу ретельно перемішати, дати їй настоятися 10 хвилин.
  4. Мокрими руками формувати сирники та запанувати у борошні.
  5. Довести воду чи молоко до кипіння і по черзі викласти туди ліниві сирники.
  6. Готувати їх потрібно кілька хвилин. Сирники необхідно вийняти шумівку і відкинути на друшляк. Подавати страву з вершковим маслом чи сметаною.

А ось визначити, чи справжня у вас в холодильнику сметана або "пальма", легко. Ви можете це зробити двома способами.